2014.11.04. 07:00:00 5122 27

Mellrákkutatást segítő eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mellrákkutatást segítő eszközöket vásárolt tízmillió forintos adományból a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Wnt jelátviteli kutatócsoportja.

Összefogás a mellrák ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Összefogás a mellrák ellen

A teljes összeget egy Real-time PCR készülék és egy Luminometer beszerzésére fordították a kutatók. A PCR a daganatok altípusainak és az áttétek közötti különbségeknek a meghatározásában lehet a szakemberek segítségére, a Luminometert pedig a mellrák elleni gyógyszerek tesztelésében és fejlesztésben fogják használni.

Az összeget az emlőrák elleni küzdelem fontosságára figyelmeztető kampány részeként ajánlotta fel az intézménynek az AVON Magyarország. Az egy évvel ezelőtt indított programsorozatban többek között ingyenes szűréseket végeztek és figyelemfelhívó sétákat is szerveztek Edelényben, Szegeden és Pécsett - olvasható a vállalat MTI-hez hétfőn elküldött közleményében.

Az emlőrákkutatásban az áttétképződés megakadályozását célzó kutatások meggyorsítását végző kutatócsoport tevékenységére a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete hívta fel a szépségipari vállalat figyelmét.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...