2015.08.19. 13:30:07 7780 168

Melbourne-ben a legjobb, Tripoliban a legrosszabb élni, Bécs a második!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Továbbra is Melbourne-ben a legjobb élni a világon londoni elemzők szerint. Az ausztrál város ötödik éve az első az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház kedden ismertetett összeállítása szerint, amelyben Líbia fővárosa, Tripoli az utolsó. Budapest az ötvenedik.

Melbourne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melbourne

Az Economist Intelligence Unit (EIU), a világ egyik legnagyobb nem befektetési banki jellegű elemző és előrejelző intézete idén is 140 nagyváros életminőségét vizsgálta a stabilitás, egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából. A cég ezekre számszerű minősítéseket ad, és ezeket összegzi különböző súlyozásokkal egy nullától százig terjedő átfogó minőségi indexben. A zéró osztályzat az EIU meghatározása szerint "elviselhetetlen", a 100-as "ideális" életkörülményeket jelöl.

Csakúgy, mint tavaly Melbourne idén is 97,5 pontot szerzett a százból. A második helyre ezúttal Bécs került, az osztrák fővárost a kanadai Vancouver követi. A negyedik Toronto, az ötödik Adelaide, a hatodik Calgary. A hetedik helyet Sydney érdemelte ki, a nyolcadik Helsinki. A finn főváros után Perth és Auckland a kilencedik, illetve a tizedik. A lista első tíz helyezettje közül hét kanadai vagy ausztrál.

Budapest a 2014-es rangsorhoz hasonlóan idén is az ötvenedik helyen szerepel. A magyar főváros értékelése az elmúlt években javult, hat évvel ezelőtt még az 55. helyen állt.

A legkevésbé élhető város ezúttal Tripoli lett. A harcok dúlta Líbia fővárosa után a nigériai Lagos, a Pápua Új-Guinea-i Port Moresby, a bangladesi Dakka és Szíria fővárosa, Damaszkusz a legrosszabb. Damaszkusz a polgárháború 2011-es kitörése előtt jóval előkelőbb helyen szerepelt a listán, igaz volt utolsó is, mégpedig tavaly.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...