2015.11.19. 16:00:45 8742 242

Megtalálták minden idők 2. legnagyobb drágakő minőségű gyémántját!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden idők második legnagyobb drágakő minőségű gyémántjára találtak Botswanában, több mint száz éve nem volt hasonló lelet - számolt be róla csütörtökön a The Daily Telegraph.

Gyémánt (a kép illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyémánt (a kép illusztráció)

A IIa típusú gyémántot egy kis kanadai bányászati cég, a Lucara Diamond Corp találta. Az 1111 karátos drágakő a Botswana északi részén működő Karowe bányából került elő.

A fantasztikus darab a világ második legnagyobb drágakő minőségű gyémántja. A szabálytalan alakú kő mérete 65 milliméter x 56 milliméter x 40 milliméter.

A legnagyobb drágakő minőségű, 3106 karátos gyémántot 1905-ben találták egy dél-afrikai bányában. A Cullinan-gyémántot feldarabolták és több drágakövet csiszoltak belőle, a két legnagyobb darab a brit koronaékszereket díszíti.

"Ez a történelmi felfedezés a Lucarát és a Karowe bányát is a valóban kivételes gyémánttermelők közé emeli" - értékelte William Lamb, a Lucara Diamond Corp. vezetője.

A közelmúltban Hongkong egyik leggazdagabb embere, Joseph Lau világrekordnak számító 50 millió svájci frankért (14 milliárd forintért) vásárolta meg egy genfi aukción a Blue Moon gyémántot. A gyűrűbe foglalt Blue Moont a legnagyobb ismert élénkkék drágakövek között tartják számon. Azt a nyers gyémántot, amelyből a Blue Moont csiszolták, szintén abban a dél-afrikai bányában találták, ahol a Cullinant.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!