2014.07.22. 07:18:16 4611 21

Megtalálták a maláj gép fekete dobozát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hollandok vezetik azt a nyomozást, amely a háborús bűnnek tartott maláj gép lelövésének körülményeit hivatott kivizsgálni. A gép fekete dobozát a kelet-ukrajnai szakadároknál találták meg.

Fekete doboz | Fotó: atsb.gov.au - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete doboz | Fotó: atsb.gov.au

Alekszandr Borodaj, az egyoldalúan kikiáltott donyecki népköztársaság miniszterelnöke újságírók jelenlétében, saját donyecki hivatalában adta át a két fekete dobozt a maláj szakértőknek. A két fél az átadást rögzítő jegyzőkönyvet is aláírt. Mohamed Sakri ezredes, a maláj nemzetbiztonsági tanács tagja azt mondta, hogy mindkét feketedoboz jó állapotban van.

Közben az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Hollandia beleegyezett abba, hogy vezető szerepet vállal a maláj utasszállító repülőgéppel történt kelet-ukrajnai katasztrófa körülményeinek kivizsgálásában. Frans Timmermans holland külügyminiszter azt mondta, hogy Hollandia az érintett országokkal, az ENSZ-el és a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezettel (ICAO) szorosan együttműködve fogja lefolytatni a vizsgálatot.

Petro Porosenko ukrán elnök a BT-ülést megelőzően jelentette be, hogy kész felajánlani az incidensben a legsúlyosabb veszteségeket elszenvedett Hollandiának az ügy felderítésének irányítását.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...