2014.10.11. 20:22:53 3625 19

Meghalt a hummeres gázoló
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több forrás, többek között a bécsi külügyminisztérium is megerősítette, hogy a két hete 15 év fegyházra ítélt, hummeres gázolóként elhíresült, osztrák férfi meghalt. A haláláról egyelőre annyit közöltek, hogy pénteken este rosszul lett, és már az orvos sem tudott segíteni rajta, a pontos okát még nem tárták fel a nyilvánosság előtt. A férfi két évvel ezelőtt gázolt halálra egy rendőrt.

Hummer | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hummer | Fotó: 123rf.com

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mindössze annyit erősített meg a VS.hu kérdésére, hogy rendkívüli haláleset történt, de nevet nem adhat ki. Több sajtóforrás is úgy tudta azonban, hogy Thomas Robert Bindbergerről van szó, akit a Szegedi Törvényszék szeptember 25-én első fokon tizenöt év börtönre ítélt. Utóbb ezt az osztrák külügyminisztérium is megerősítette, miután tájékoztatást kapott a történtekről a magyar hatóságtól.

A férfi 2012. október 11-én Hummer terepjárójával három másik autóval konvojban a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó felé tartott. Először megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, amelyből a konvoj egyik tagját bemérték, majd miután a rendőrök rálőttek a Hummer kerekére, és egy motorosrendőr az úton keresztbe állva igyekezett megállásra késztetni, az osztrák férfi előbb megállt, majd hirtelen mégis elindult, és elütötte a járőrt. A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy útban a kórház felé meghalt. A férfit még ez után is alig tudták lefogni, az egyik rendőr többször is használta fegyverét, aminek következtében a hummeres súlyosan megsérült.

A perben az ügyész az elsőfokú ítélettel szemben a súlyosbítás érdekében jelentett be fellebbezést.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...