2016.10.31. 10:35:05 18237 367

Másnapos krumplipüré? – Így lehelj bele új életet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megmaradt egy halom krumplipüré, és eredeti formájában már senkinek nem kell a családban? Sebaj, egy kreatív háziasszonyon nem fog ki a válogatós család. Még a krumplipüré is kaphat egy második esélyt, új köntösben! Egy sor finomság készülhet belőle, lássuk az ötleteket!

Krumplipüré - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplipüré

1. Krokett

Dolgozd össze a hideg pürét 1 tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy egy jól formázható tészta állagot kapjál. Keverhetsz hozzá zsemlemorzsát is, kinyújtod és kis rudakat vágsz belőle. Bele forgathatod még lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába – de ezt ki is hagyhatod, majd forró olajban kisütött az így kapott kroketteket! Lepény formára is nyújthatod, és kisütheted úgy is.

2. Sült krumplipüré – kis kiegészítőkkel

Egy tepsit kenjünk ki vajjal, és osszuk el benne a maradék krumplipürét, amit előtte keverjünk össze pirított bacon kockákkal. Reszeljünk többféle sajtot, és osszuk el a tetején. Tegyük a sütőbe, és pirítsuk meg egy kicsit. Gyors vacsorának tökéletes! Ne felejtsünk el zöld salátát kínálni hozzá, de a csemege uborkával vagy céklával is finom lehet.

3. Angol Hal „pite” – azaz fish pie

HalpiteHalpite

A megmaradt krumplipüré felét helyezzük el egy jénai aljában. A sóval, citrommal, borssal, esetleg egy kis szerecsendióval fűszerezett halfiléket (lehet többféle hal is, vagy akár bármilyen tenger gyümölcse, mehet több rétegben) helyezzük el rá, majd a tetejére is tegyünk a püréből, a végén pedig öntsük le 2 dl tejszínnel. Először lefedve süssük 40 percet 200 fokon, majd kissé pirítsuk meg a tetejét.

4. Adjunk hozzá zöldségeket

A pürét feljavíthatjuk úgy is, hogy párolt zöldségeket, sült hagymát, gombát keverünk hozzá, és köretként tálaljuk.

5. Sajtos gombócok

Keverjük össze reszelt sajttal a pürét, majd formázzunk belőle gombócokat, és süssük át a sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

6. Használd sűrítésre

Gyakorlatilag bármilyen krémleveshez hozzáadhatod a tejszín mellé sűrítő anyagként, így kiválthatod a lisztes habarást.

7. Bucinudli, szilvás gombóc, krumplis pogácsák, kenyerek

A klasszikus krumplis tésztával készült ételekhez is hozzákeverheted a megmaradt pürét.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!