2017.01.21. 13:17:52 12289 348

Már megint túletted magad? – Ezek a tippek segíthetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepi lakmározás után nehéz visszaállni a régi kerékvágásba. Nem egyszerű visszarázódni a munkás mindennapokba, felvenni újra a hétköznapok ritmusát, újra a család-háztartás-munka háromszögében létezni. Valahogy így vagyunk az evéssel is. A nagy ünnepi lakmározások után nem egyszerű visszatérni a hétköznapi adagokra, ízekre.

Teli pocak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teli pocak

Pedig ha nem szeretnénk, hogy az ünnep alatt felszökött kilók tovább szaporodjanak, jó lesz, ha igyekszünk odafigyelni a magunkhoz vett ételek mennyiségére, minőségére. Lehet ez az óvatosság az újévi fogadalmunk része, de ha „csak úgy” vigyáznánk az alakunkra, egészségünkre, azért is érdemes odafigyelnünk a bevitt kalóriákra.

Ha elkerülnéd a túlevést

A következő tippek segíthetnek, hogy elkerüld az esetleges „túltelítődést”!

Ne maradj folyadék nélkül!

Evés után, közben jól esik egy-egy korty ital. De ha lehet, tartózkodjunk a szénsavas üdítőktől, ásványvízből is inkább a „menteset” válasszuk. Legyen víz, esetleg egy finom tea, mondjuk gyömbér- vagy mentatea ebédünk kísérője. Míg a menta a puffadás ellen jó, addig a gyömbér a hányinger, rosszullét ellen lehet hatásos.

Ügyelj az adagokra!

Ha túlzásba estél az ebédnél, legalább arra figyelj, hogy a nap további részében ne tömd tele magad. A legjobb persze az lenne, ha többször ennél keveset, és kicsit megterveznéd, mikor, miből és mennyit fogyasztasz. Nasi gyanánt, vagy két főétkezés között inkább gyümölcsöt, zöldséget majszolj!

Indulj!

Ha van rá lehetőséged, ebéd után mozogj kicsit! Nem arra gondolunk, hogy rohanj le a konditerembe egy kiadós edzésre, de egy könnyű séta talán belefér. Ha ez csak annyi, hogy a munkahelyeden a telefon felemelése helyett inkább elsétálsz a kollégádhoz, az már fél siker.

Lazíts!

Néha a pocaknak sem árt egy kis pihenő! Legyenek napok, amikor inkább csak zöldségből, gyümölcsből, salátából, rizsből állnak a napi étkezések. A folyadékbevitelt is növelheted ilyenkor, mondjuk 3-4 liter innivaló elegendő lesz egy ilyen pihentetős napra.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...