2015.05.22. 16:32:34 12259 333

Mama, ez isteni! Egyszerű tejes kifli házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy kedvenc nálunk a puha, csavart tejes kifli, főleg hétvégén. Vajjal és felvágottal vagy éppen dzsemmel, vagy csak úgy magában a tejes kávé mellé! Mmm, isteni! És most, hogy végre találtam egy hiperegyszerű receptet végre házilag is elkészíthetem! Az unokák is imádni fogják!

Kifli | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kifli | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Egyszerű tejes kifli - Recept

**Hozzávalók: **

  • 50 dkg liszt (BL-80-as)
  • 2 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • 2 tk só
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg élesztő

Lépések

  1. A lisztet egy tálba tenni és a sóval kicsit összekeverni. A vajat felolvasztani.

  2. A tejet meglangyosítani és belekeverni a cukrot, majd hozzámorzsolni az élesztőt, és letakarva felfuttatni.

  3. Ezután a liszt közepébe mélyedést csinálni és beletenni a tejfölt, az olvasztott vajat, az ecetet és a tejben felfuttatott élesztőt. Elkezdeni összekeverni, majd 10 percig kézzel dagasztani. (Lehet kenyérsütőgéppel is dagasztani, de én kézzel csináltam.)

  4. Letakarva duplájára keleszteni.

  5. Amikor már szépen megkelt, lisztezett deszkára borítani, tenyérrel kicsit megnyomkodni, majd kerek formára nyújtani. Ezután a kerek tésztát nyolc részre felvágni. A szélesebb részénél elkezdeni feltekerni.

  6. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a kifliket. A megformázott kifliket, 1 órán át a kikapcsolt sütőbe tenni, hogy szépen megkeljenek.

  7. Amikor letelt az idő, kivenni a sütőből!

  8. A sütő egyik sarkába egy edénybe vizet tenni!

  9. Végül a sütőt előmelegíteni 200 fokra, majd a gőzös sütőben 15 perc alatt készre sütni. (Én légkeverésnél 150 fokon, 17 percig sütöttem.)

  10. Amikor megsültek a kiflik, rácsra szedni, és teljesen kihűteni.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?