2016.08.31. 17:30:20 12122 311

Ma született a Pretty Woman sztárja, Richard Gere!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár van közöttünk vagy 36 év különbség, szóval gyakorlatilag az apám lehetne, Richard Gere volt az egyik tinédzserkori plátói szerelmem, rögtön Keanu Reeves mellett foglalt helyet a szívemben. Képeket gyűjtöttem róla, és ezerszer megnéztem a Micsoda nő! c. filmet. Ma ünnepli a 67. születésnapját, az a minimum, hogy egy cikk formájában megemlékezünk emlékezetes jeleneteiről. :)

Richard Gere | Kredit: Lumeimages.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Richard Gere | Kredit: Lumeimages.com

A kezdetek

  1. augusztus 31-én született Philadelphiában, Pennsylvaniában, teljes nevén Richard Tiffany Gere. Apja biztosítási ügynök, édesanyja pedig háztartásbeli volt. A kis Richard jeleskedett a tornában és a trombitzásban, majd filozófiát tanult az egyetemen, amit nem fejezett be. Színészi karrierjét a színházban kezdte, első jelentősebb szerepét Londonban kapta, a Grease színházi változatában 1973-ban. Az első filmes szerepe pedig az 1977-es Nappalok és éjszakák c. thriller volt. Áttörést csak a 80-as években ért el az Amerikai dzsigoló és a Garni-Zóna romantikus filmekkel.

Buddhizmus

Egy kis érdekesség a közéletben vállalt szerepéről: 20 éve a buddhista vallást gyakorolja, és személyesen ismeri a dali lámát, állítólag jó barátok. Ennek köszönhetően a szívén viseli a tibetiek sorsát, és még az egyik Oscar-gálán is felszólalt a kínaiak emberjogi politikája ellen, ezért jó időre kitiltották a díjátadókról. Az őserdőkben élő kultúrák támogatója.

Feleségei

Cindy Crawford, modell volt az első felesége, akitől 1995-ben elvált, majd 2002-ben elvette Carey Lowell-t (szintén modell és színésznő), akitől egy kisfia is született.

Egy korai klasszikus drámája: Garni-zóna

A sokat emlegetett Micsoda nő!-ben

A Hölgyválasz c. filmben Jenifer Lopez oldalán már az őszes Gere táncol

Nemcsak táncolni, hanem énekelni is remekül tud: Chicago

Forrás: wikipedia.org, youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...