2016.06.03. 10:16:21 9087 256

Ma kezdődnek a Tokaji Bornapok és a Borsodi Fonó Fesztivál is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bor mellett kulturális programok is várják a látogatókat Tokajban, ahol ma kezdődnek meg a vasárnapig tartó bornapok. Ma kezdődik a Borsodi Fonó Folk Fesztivál is a diósgyőri várban, ahol rengeteg sztárvendéggel várják a látogatókat. Izgalmas hétvégének néz elébe, aki arra látogat.

Tokaj borvidék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tokaj borvidék

A tokaji önkormányzat szándékai szerint a programsorozat pár éven belül nemzetközileg elismert boros eseménnyé nőheti ki magát.

A város főtere mellett számos más helyen is kóstolhat a közönség: a Tokaj szívében működő borászatokban, valamint a Szerelmi Pincesoron is várják a látogatókat, miként az elmúlt évben átadott Világörökségi Bormúzeumban és a Tokaji Múzeumban is kóstolókkal, borbemutatókkal készülnek.

A Kossuth téri fesztiválszínpadon koncertet ad Palya Bea, Geszti Péter és zenekara, a FolkFusion, Schwartz Dávid és a Soul Session, valamint Balássy Betty és Varga Feri. A programot kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai bemutatók és dűlőtúrák színesítik.

A bornapokon adják át a Polgármesterek Borát, amelynek több mint tíz éves hagyománya az összefogást jelképezi. Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője itt veszi át jelképesen azt az üveg száraz és édes fehérbort, amelyet a Grand Tokaj készít és kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag reprezentatív célokat szolgál.

Ma kezdődik a Borsodi Fonó Folk Fesztivál, amelyen fellép egyebek mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Szabó Balázs Bandája, az Agyagbanda, Little G. Weevil, Petruska, valamint a KFT egy különleges formációban Kézdy Luca hegedűssel.

Ma kezdődik a Borsodi Fonó fesztivál is

Ma kezdődik a Borsodi Fonó Folk Fesztivál, amelyen fellép egyebek mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Szabó Balázs Bandája, az Agyagbanda, Little G. Weevil, Petruska, valamint a KFT egy különleges formációban Kézdy Luca hegedűssel.

A mostani jubileumi, huszadik Borsodi Fonó fesztivál- amelyet a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. is támogat - pénteken egy nagy közös énekléssel indul Miskolcon, a Városház téren, ahol több száz gyermek részvételével és a járókelőkkel együtt éneklik majd el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.

A három nap programját mesterségek bemutatói, népi játszótér, kézműves vásár, utcazene, fesztiválkocsma, táncházak színesítik, a rendezvényen hat tájegység borait lehet megkóstolni. A jubileum alkalmából a húsz év legemlékezetesebb pillanatait felidéző kiállítás is nyílik, ezen helyi fotóriporterek és művészek alkotásait láthatják az érdeklődők.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.