2016.03.07. 16:10:19 25033 485

Ma 70 éves Koncz Zsuzsa és Zorán is nem rég ünnepelt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zenéjük végig kíséri a magyar emberek mindennapjait, a születéstől a halálig. Nincs olyan anyák napja, esküvő vagy temetés, ahol ne csendülnének fel a jól ismert dallamok, és ne hatódnánk könnyekig tőlük. Most 3-3 dallal és érdekességgel köszöntjük őket!

Koncz Zsuzsa és Zorán | Fotó: http://mozicsillag.cc/ - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koncz Zsuzsa és Zorán | Fotó: http://mozicsillag.cc/

Koncz Zsuzsa, ma, március 7-én ünnepli 70. születésnapját, míg Zorán március 4-én lett 74 éves. Boldog születésnapot kívánunk a két Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesünk, akikre méltán lehetünk oly büszkék.

1. Koncz Zsuzsa első nagy sikere a Rohan az idő c. dal volt, amit Szörényi Levente írt 1966-ban.

2. Azóta minden elképzelhető díjat bezsebelt, egyszerű, mégis tekintélyt parancsoló előadásmódjával, versfeldolgozásaival egy olyan stílust teremtett, ami csak rá jellemző. A Kossuth-díjat 2008-ban kapta meg "a népszerű zene progresszív formáit a magyar és nemzetközi kultúra legjobb hagyományaival sikerrel ötvöző, maradandó értékeket létrehozó fáradhatatlan munkásságáért."

3. A legtöbb jeles művészünkkel együttműködött, többek között Bódi Lászlóval, azaz Cipővel is, a Republic elhunyt frontemberével.

1. Zorán, azaz születési nevén Sztevanovity Zorán, Szerbiából politikai okok miatt érkezett Magyarországra családjával 1948-ban. Budapesten telepedtek le.

2. Édesapját háromévre börtönbe csukták – politikai okokból kifolyólag. Az élményt a Volt egy tánc c. dalban énekli meg a zenész.

3. Szóló albumai előtt a Metro együttes énekes és gitáros tagja volt, a zenekar Koncz Zsuzsával is együtt működött. 1973-tól önállóan, Zorán néven szóló karrierbe kezdett, számos külföldi és magyar díjat bezsebelve, a Kossuth-díjat 2006-ban kapta meg.

Forrás: wikipedia.org, youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...