2016.11.01. 13:48:20 9539 246

Leonardo DiCaprio a klímaváltozásról – egy dokumentumfilm, amire sokan figyelni fognak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha Leonardo DiCaprio szerepel egy dokumentumfilmben, arra mindenki azonnal fel fogja kapni a fejét. Az Oscar-díjas színész már régóta a klímaváltozás és a környezetvédelem egyik híres nagykövete, most egy másfél órás dokumentumfilmet forgattak vele, amit a National Geographic Channel le is vetített.

Leonardo DiCaprio, Özönvíz előtt | fotó via youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leonardo DiCaprio, Özönvíz előtt | fotó via youtube.com

A Before the Flood, azaz Özönvíz előtt c. dokumentumfilmben megdöbbentő képeket láthatunk és állításokat hallhatunk. Ezek közül az egyik, hogy az előrejelzések szerint 2040-ben hajózni lehet majd az Északi-sarkon, ha minden így marad és nem teszünk semmit, olyan ütemben vékonyodik a jégtakaró. Az mindössze 24 év…

A film természetesen egy kicsit Leonardo DiCaprio-ról is szól, vagyis a környezetvédelemben, a klímaváltozás ellen vívott harcban vállalt szerepéről. Az évek során több elnökkel, kormányzóval stb. készített interjúkat, melyekből megtudhatjuk, hogy a politikusok jelentős része a homokba dugja a fejét napjaink legégetőbb problémájával kapcsolatban, gyakorlatilag tagadva azt, mondván, hogy a tudományosan nincs megalapozva a globális felmelegedés. Egyes kormányzók jelenlétében kis sem lehetett ejteni a szót… A nagyvállalatok lobbija úgy tűnik, hogy ezzel kapcsolatban eddig hatásos volt, a közvéleményt sikerült megosztaniuk néhány hitelesnek tűnő személy és szenátor megvásárlásával. A mai világban azonban tényleg nagyon mélyen a homokba kell dugnia a fejét annak az embernek, aki a felgyorsult klímaváltozás valódiságáról nincs meggyőződve. Kevesebb az időnk a cselekvésre, mint eddig gondoltuk…

Nagyon sok érdekes dolog elhangzik még a filmben, ami reméljük, hogy sok emberhez el fog jutni. A Nat Geo Facebook oldalán ingyenesen megtekinthető magyarul.

Itt pedig angolul:

Forrás: facebook.com/NGCHU/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?