2014.12.28. 10:25:05 9557 45

Lencse másként szilveszterre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nálunk az újév első finomsága mindenképpen a lencse kell, hogy legyen. Nem kockáztatjuk meg, hogy egész évben üres legyen a pénztárcánk. Hagyományosan lencsegulyást szoktunk készíteni, ami kifejezetten jól esik a (másnapos :)) gyomornak, de most egy klassz vöröslencse salátával szeretnénk megismertetni, amit akár szilveszterre is elkészíthetsz.

Lencsesaláta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lencsesaláta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

A lencse kitűnő rost forrás, nagyon laktató és rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne és antioxidánsokban is bővelkedik. A rosttartalomnak köszönhetően segítheti az emésztést, sőt a vérképzésre is jó hatással lehet, hála a vasnak.

Karfiolos vöröslencse saláta

  • karfiol 
  • vöröslencse 
  • lilahagyma 
  • petrezselyemzöld 
  • só 
  • őrölt fehérbors 
  • tejföl 
  • tárkonyecet 
  • cukor 

A karfiol rózsáira szedni, majd enyhén sós vízbe félpuhára főzni. Ezután leszűrni és teljesen kihűteni. 

A vörös lencsét szintén enyhén sós vízbe, puhára főzni, majd leszűrni és teljesen kihűteni. 

A lila hagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni. 

A tárkonyecetet egy pici cukorral elkeverni, majd hozzákeverni a tejfölt. Ízlés szerint ízesíteni egy csipet sóval és őrölt fehérborssal. 

Egy tálba beletenni a kihűtött karfiolt és a vörös lencsét, majd rászórni az apróra vágott lila hagymát és a petrezselyemzöldet, és kézzel óvatosan összeforgatni. 

Ezután ráönteni a tejfölös öntetet, majd óvatosan összekeverni. Párórára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. (én este csináltam meg, és ebédig a hűtőben pihent) 

Tálaláskor sültek mellé kínálni, de így magában is nagyon finom, laktató ebédre, vagy éppen vacsorára. 

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?