2014.09.21. 12:00:00 12640 87

Lehetetlen? - Így szeresd meg a vasalást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vasalákönnyítőn innen, a ruhahegyen túl élt egy fiatal/középkorú/idős hölgy, akin a hideg verejték futkozott, ha a gyűrött ruhák halmának a közelébe került. Félelemmel és méla undorral képzelte maga elé a hosszú órákat, melyeket a „tüzes vas” fogságában kell töltenie és hiába minden erőfeszítés, a gyűrött öltözetekből álló hegy mérete nem akar csökkenni.

Vasalás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás | Fotó: 123rf.com

Nem lepődnénk meg, ha most minden olvasónk felkiáltana: „De hiszen ez én vagyok!” Na jó, a mindenki azért túlzás, de az biztos, hogy kevesen szeretik ezt a soha véget nem érőnek tűnő folyamatot. És ha belegondolunk, nemcsak úgy tűnik, mintha soha nem lenne vége, hiszen mindig jön egy újabb és újabb adag.

Azt garantálni nem tudjuk, hogy a vasalás ezután tündérmese lesz, de tippjeink segítségével talán sikerül enyhíteni e rettegett házimunka okozta kínokat.

1. Víz, víz, víz

Vagyis inkább gőz, gőz, gőz! Tudtad, hogy ha száradás után, még picit nedvesen kezded vasalni a ruhákat, könnyebben bánsz el majd a gyűrődésekkel? De ha nem szánod magad rá azonnal a feladatra, jó szolgálatot tehet a gőzölős vasaló is. Ám, ha híján vagy egy ilyen berendezésnek, elég, ha az ujjaddal fröcskölöd be kicsit a ruhát, de egy virágpermetező sem rossz ötlet.

2. Gondolkodj előre

Nemcsak azért fontos, hogy a megfelelő mosó- illetve centrifugázó programot válaszd ki a mosógépeden, hogy a lehető legtovább viselhesd az adott ruhadarabot. Ha kellő körültekintéssel olvasod a ruha belső címkéjén található „használati utasítást”, a vasalás folyamatát is megkönnyítheted vele.

3. "Rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd!"

No, nem a fát, legalábbis vasalás szempontjából annak nincs jelentősége. Viszont ha teregetés előtt egy határozott mozdulattal a ruhanemű „tetejét” megfogva meg/kirázod azt, és így teríted ki, néhány órával/nappal később sokkal könnyebb dolgod lesz vele.

4. Ha szereted „halmozni” az élvezetet

Esetleg a gyűjtögető életmódot szereted, tehát szép nagy hegyet halmozol fel a vasalásra váró ruhákból, legalább arra figyelj, hogy ne összegyűrve pakold őket egymásra. Ezzel csak a saját dolgodat nehezíted meg! Szépen hajtogasd össze a vasalásra váró holmikat. Ha nagyobb kedvvel nem is állsz majd neki, legalább nem kell óriási gyűrődésekkel megküzdened.

5. Elő a vállfákkal!

Akár meg is úszhatod a pólók, vagy kevésbé gyűrődő ruhadarabok vasalását, ha vállfán szárítod meg őket. Az ingeket és a dzsekiket, zakókat, kardigánokat mindenképpen vállfán szárítsd, és mehetnek is a szekrénybe. Majd amikor eljön a vasalás ideje, újra előveheted őket. Jó ötlet, csak bírd vállfával! :)

+1 Legyen a vasalás szórakozás!

Először talán furcsán hangzik a két szó (vasalás és szórakozás) egy mondatban, de hidd el nem is olyan elképzelhetetlen. Régen láttad a kedvenc műsorod? Vagy van egy, vagy több film, amit már 1000 éve látni szeretnél? Vagy van, amit újra és újra megnéznél? Kösd össze a kellemeset a hasznossal, nézd meg őket vasalás közben! (Csak hogy biztos legyél a dologban: ez egy sokszor kipróbált, jól bevált és tuti ötlet! :) )

Vasalásra fel!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...