2017.01.06. 14:08:57 11472 296

Lehet, hogy egész életedben rosszul mostad a hajad?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számtalan hibát elkövethetünk szépségünk ápolása vagy csak hétköznapi higiénés szokásaink űzése közben. Leginkább azért mert túlzásba visszük tisztálkodást. Így van ez a hajmosással is. Íme, 10 hiba, amit lehet, hogy Te is elkövetsz a hajkoronád ápolása közben.

Hajmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás

Miért is baj, ha rosszul mosol hajat? Zsírosabb vagy éppen szárazabb lehet a kelleténél, és egészségtelen, fénytelen lehet a hajad, ha a mosását elrontod. Ezek a leggyakrabban előforduló hibák:

1. Túl ritkán mosod meg a hajad

Amikor úgy érzed, hogy már szükség van a hajmosásra, akkor mosd meg! Ugyanakkor nem kell túlzásba vinni, mert ennek az ellenkezője is gondot okozhat.

2. Túl gyakran mosod

Nem kell naponta megmosni a hajat, mert az csak szárítja a fejbőrt és a hajszálakat is.

3. Túl sok samponozás

Ha hiszed, ha nem, sampont sem kell minden alkalommal kötelezően használni, amikor víz éri a hajad. Néha egy sima vizes hajmosás is belefér, amiben az a jó, hogy nem szárítja ki. Szóval ha száraz a hajad, akkor alkalmazd nyugodtan ezt a technikát. Egyébként pedig fél diónyi elég a samponból, amit jól felhabosítunk mosás közben. A hajvégekre nem kell külön sampon, csak a fejbőrre, ami végig folyik rajta, az éppen elég lesz. A túl sok sampontól nem lesz tisztább a hajad, de lerakódhat a fejbőrre a felesleg, és viszkethet tőle az.

4. Túl meleg víz

Ha fejbőrödet túl meleg vízzel mosod, az elősegíti a fejbőr zsírosodását, és zsíros kinézetű lesz a hajad. Inkább langyos vízzel öblítsd le a sampont.

5. Többféle sampont használsz

Használj olyan sampont, ami a hajtípusodnak megfelelő. Ha érzékeny a fejbőröd, próbálj ki egy babáknak ajánlott márkát.

6. Túl erősen dörzsölöd a törölközővel

A törölközővel csak óvatosan, mert a vizes haj érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a száraz. Ne dörzsöld két kezed között a törölközővel a hajad, inkább csak nyomogasd.

7. Mosás közben fésülöd

Ne fésülgesd mosás közben a hajad, mert jobban fog töredezni, sőt szakadni. Ha vékony szálú a hajad, hajmosás után se siess annyira a fésülködéssel, inkább szárazon fésüld át, a hajszárítás után.

8. Balzsam csak a hajnak

A hajbalzsamot ne vidd fel a fejbőrödre, csak a hajadra alkalmazd, néha elég csak a végekre! Zsíros hajra ne használj balzsamot, vagy csak nagyon keveset, mert még zsírosabb lesz.

9. Fésülködés

Válaszd ki a hajtípusodnak megfelelő hajkefét. A nem megfelelő fésűvel csak ártasz neki. Részesítsd előnyben a természetes anyagokból készült fésűket és keféket (fa).

Forrás: secretnutritions.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...