2016.03.27. 08:28:26 11566 350

Legyél Te is konyhatündér! – Egyszerű konyhai trükkök
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igyekszel, de valami mindig balul sül el, ha Te a konyha, sütő közelébe kerülsz? Hiába a sokéves tapasztalat, a rutin, időnként Te is követsz el (utólag vicces) konyhai bakikat? A család, a párod nem panaszkodik (legalábbis nem Neked:-)), Te mégis tökéletesítenéd konyhai tudásod? Talán ezek a tippek segíthetnek…

Konyhatündér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhatündér

Ugyan a világ nem omlik az apróbb konyhai bakiktól, de mégis jó, ha tudjuk, mit kell tenni akkor, ha…

... meggyűlik a bajod a szakácskönyvvel

Pedig Te igenis imádod azt a könyvet, mert remek receptek vannak benne, viszont biztos, hogy főzés közben a kiválasztott receptnél becsukódik, egy másik receptnél nyílik ki, ráadásul pont akkor, amikor tiszta kulimáz a kezed. (És az még a jobbik eset, hogy időben észreveszed!:-)) Ilyenkor jöhet jól egy csiptetős vállfa, amire csak felcsípteted a könyvet, természetes a szükséges receptnél kinyitva és így akasztod fel a konyhaszekrényre.

... elsóztad a levest

Csak semmi pánik! Tegyél a lébe egy meghámozott, nyers krumplit, az majd elveszi a túlsózott ízt.

... ha megbarnult az avokádó

Ha valamiért megmaradt a desszert vagy délutáni nasi gyanánt elfogyasztott avokádó egyik fele, és nem szeretnéd, hogy megbarnuljon, csepegtess rá néhány csepp citromlevet. Vagy olívaolajjal kend be az avokádó húsát és így tedd bele egy műanyag zacskóba.

… kifut a víz

Épp csak beledobtad a tésztát a forró vízbe, a fedőt is félrehúztad, gondoltad, közben még összeszeded a desszert hozzávalóit. Épp csak egy pillanatra vetted le a szemed a fazékról, a forró (olajos, sós) víz máris ömlik ki az edényből, mert persze tető visszacsúszott eredeti helyére. Hogy ezt elkerüld, a fedő alá dugj egy fakanalat, ami kicsit feljebb tartja a fedőt.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...