2016.01.30. 19:22:03 9195 259

Légy vidám télen is - Hangulatfokozók a hidegben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha már mi magunk, de talán az időjárás sem tudja eldönteni, hogy tél szeretne lenni, vagy inkább már kitavaszodna. Mind a hideg, mind az egyszer ilyen, egyszer olyan időjárás megviseli szervezetünket, így ha az időjáráson változtatni nem is tudunk, a hangulatunkat még feldobhatjuk néhány aprósággal.

Téli jókedv - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli jókedv

Ám nem csak ez az összevissza idő, hanem a fényhiány is megviseli lelkünket, vannak, akik képesek kisebb depresszióba esni, ha jönnek a hideg, szürke nappalok. Ha Téged sem dobnak fel ezek a napok, íme, néhány hangulatfokozó, hogy könnyebb legyen az élet az első tavaszi napsugarakig.

Világos színek, virágos jókedv

A világos, élénk színek pozitívan befolyásolják a hangulatunkat, ezért ne hiányozzanak a ruhatáradból télen sem. Kapj fel reggel egy dögös pirosat, vagy egy napsugarakat idéző sárgát és légy vidám egész nap. De feldobhatod az otthonodat is a vidám színekkel, néhány szál virág, vagy színes dekorációs párna is jó szolgálatot tehet.

Kávézd magad vidámra!

Ha a kávézás, esetleg egy finom csésze feketetea elfogyasztás a napi rutin része, akkor nyert ügyed van, mert ilyenkor duplán jól jársz velük. Felmelegítik a testedet, illetve a bennük lévő koffein megmozgatja az idegrendszert.

Fény, fény, fény

Persze, ez nem egy könnyű feladat így télvíz idején, de ha lehet, gyűjtsünk be annyi fényt, amennyit csak lehet. Ha néha-néha előbújik a Nap és van rá lehetőségünk, menjünk ki a szabadba, sétáljunk egyet. Már az is valami, ha munka közben az ablak közelébe tudunk ülni.

Mozgás!

Számtalan téli sport közül választhatsz, [tippeket] http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/telen-is-fitten-eljenek-a-teli-sportok) tőlünk is kaphattál már. De egy kiadós séta is megteszi, ha épp nincs kedved máshoz. A mozgás endorfint, vagyis boldogsághormont termel, illetve jó hatással van keringésünkre, immunrendszerünkre. Egy kinti sétával a napi „napfénybevitel” is kipipálva.

És újra a csoki!

Na persze, nem arról beszélünk, hogy táblaszám tömjük magunkba a csokit, csak azért, mert odakint esik, meg fúj, meg hideg van. Sőt, az sem mindegy, milyen édességet választunk. Legjobb, ha inkább az étcsokira voksolunk boldogságunk elérése érdekében.

Ami ne maradjon ki: a magnézium

Lelki egyensúlyunk szempontjából igen fontos ásványi anyag. Ilyenkor télen is rendkívül hasznos lehet a stressz elleni harcban. A babban, borsóban, teljes kiőrlésű termékekben lelhető fel magnézium többek között.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...