2014.05.17. 12:00:00 5854 57

Légy hatékony: ne csinálj semmit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak pillanatok, amikor tényleg akkor cselekszel a leghelyesebben, ha elszámolsz tízig (vagy százig) és egyszerűen nem csinálsz semmit. Sőt, az is lehet, hogy aludnod is kell rá egyet… Nos, a megoldás a következő helyzetekben egyszerűbb, mint az érzéseid meghatározása. A következő listával segítünk, hogy könnyebben beazonosítsd, azokat a szituációkat, amikor a legjobb, ha nem csinálsz semmit, de legalábbis féken tartod a nyelved.

Fáradt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradt nő

Maradj veszteg, ha fáradt vagy!

Nem kell mindennap megváltani a világot! Amikor fáradt vagy, akkor inkább ne állj neki fontos dolgoknak, hanem pihenj! Ne csinálj semmit, csak relaxálj! Illetve egy dolgot megtehetsz: gondolkozz el rajta, hogy ebben a kimerült pillanatban mi tenne boldoggá, és engedj a kísértésnek! Nézd meg a kedvenc sorozatod, aludj, végy egy meleg fürdőt vagy majszolj el egy csokit! Amikor kipihented magad, sokkal hatékonyabban vetheted bele magad a munkába, így elkerülheted a rossz döntéseket.

Mérges vagy? Ugye, tudod a választ?

Ne csinálj semmit! A harag rossz tanácsadó, és olyan döntéseket hozhatsz, melyeket később megbánhatsz. Először le kell higgadnod ahhoz, hogy távolabbról vagy más szemszögből láthasd a dolgokat. Tehát, ha mérges vagy, inkább hagyd egy ideig lógva az ügyet, majd megoldod később. Vagy nem. És ez nem pusztán a „ne szólj szám, nem fáj fejem” stratégia, sokszor tényleg maguktól (vagy egy harmadik személy jóvoltából) megoldódnak a dolgok.

Hasonló a helyzet, ha ideges vagy

Vagy esetleg izgatott. Sok olyan helyzet adódhat, amelynek során egy kicsit felpörgünk. Ez a jobbik eset, de még ilyenkor is hozhatunk elhamarkodott döntéseket. Ha túl idegesek vagyunk, és stresszelünk, nem szabad semmilyen fontos döntést meghozni. Ne csinálj semmit, dőlj hátra, vegyél mély levegőt, számolj el százig! Ne hagyd, hogy elragadjon a pillanatnyi indulat! Gondolkozzunk el rajta, hogy mit tehetnénk az ellen, hogy felidegesítsük magunkat a főnökön vagy egy barát hülye beszólásán. Igazából csak hozzáállás kérdése az egész.

Végezetül: miért jó taktika, ha ilyenkor alszol inkább?

Az alvás csodákra képes: regenerálódik a szervezeted és helyére kerülnek a gondolataid is. Ráadásul, telik közben az idő, és mint tudjuk: az idő mindent megold. Közhelyesen hangzik, de ha végig gondoljuk az életünket, hányszor voltunk pusztán csak türelmetlenek, míg időközben szépen elrendeződtek a dolgok? Az idegességünk biztosan nem járult hozzá a megoldáshoz, sőt, lehet, hogy csak hátráltatta azt. Igen, higgadtságot követel, hogy kiélezett helyzetben éjszaka jól aludjunk, de biztosan megtalálod a módját, hogy valami kimerítsen. ;)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...