2016.01.22. 13:22:11 8968 231

Légy egyenes! – Tippek és trükkök a hajvasalódhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, hogy az embernek sem kedve, sem hangulata nincs nekiállni a haját vasalgatni, míg máskor szinte haj- és életmentőnek tűnhet egy-egy simítás. Ilyenkor az emberlánya mindig megállapítja: ez bizony egy nagyon-nagyon-nagyon jó találmány.:-) Van néhány trükk, amit érdemes tudnod vele kapcsolatban.

Hajvasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajvasaló

Bye-bye, elálló hajacskák!

Ugye Neked is ismerős: a frissen vasalt hajadból néhány szál külön életre kelt és ide-oda repdes a fejed körül. Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy lehetőség szerint mindig csak egy-egy vékonyabb tincsen (szélessége kb.3 cm) futsz át a hajvasalóval.

A méret itt nem/sem mindegy

Bizony, hajvasaló és hajvasaló között is van különbség. Persze, különböző márkájú, minőségű termékek vannak, ez eddig OK. Ahogy az is, hogy némelyik többet tud, míg a másik kevesebbet. Ám méret szerint nem igazán teszünk különbséget, veszünk egy átlagos szélességűt és kész. Pedig vásárláskor erre is oda kellene figyelnünk. Az ideális méretek pedig a következőek:

Rövid hajhoz, esetleg frufruhoz: 2,5 cm-es szélesség
Állig érő, vékony szálú haj: 3 cm-es szélesség
Vállig érő, enyhén hullámos, közepesen vastag szálú hajhoz: 4 cm-es szélesség
Középhosszú, göndör, loknis hajhoz: 5 cm-es szélesség
Nagyon hosszú, erős hajhoz: 7 cm-es szélesség

Nem kell az erőfitogtatás!

Tudjuk, hogy erős vagy, viszont a hajadnak ezt egyáltalán nem kell bizonyítanod. Úgyhogy ne szorítsd annyira össze a hajvasaló lapjait, miközben áthúzod egy tincsen. Lassan és „gyengéden” csináld, úgy a tuti.:-)

Ha ellaposodna a dolog

Nyilván Te sem szereted, amikor a hajad rálapul a fejed tetejére. Ezt úgy kerülheted el, hogy amikor vasalsz egy-egy tincset, mindig az ellenkező irányba simítsd, mint ahogy eredetileg áll. Tehát, ami a bal oldalra „hajlik”, azt Te a jobb oldalra helyezd vasaláskor és fordítva.

Ügyelj a tisztaságra!

Néha bizony nem árt megtisztítanod a hajvasalód lapjait, mivel használat során összegyűjtik a hajról a fattyút, egyéb szennyeződéseket, illetve tincseink csinosításához használt szereket. Nagyjából kéthetente nem árt, ha megtisztítod. Az üzletben, a fodrászodtól kérhetsz erre praktikákat. Ha nagyon bátor vagy, a kerámia főzőfelületre használt tisztító és egy kiszuperált nejlonharisnya segítségével Te is nekieshetsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...