2015.02.13. 19:41:43 7992 160

Lásd másként a világot! - Hololens
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Microsoft a Windows 10 operációs rendszerrel egyidejűleg bemutatott egy másik újdonságot, a saját "okosszemüvegét". Ilyennel már próbálkoztak mások is - például a Google - több-kevesebb sikerrel.

Microsoft Hololens | Fotó: CNN.com, i2.cdn.turner.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Microsoft Hololens | Fotó: CNN.com, i2.cdn.turner.com

Csak a kütyük

Az elektronikai eszközökért rajongók azonnal ráharapnak az ilyen jellegű újdonságokra, mint tették azt például a Google Glass esetében. Azonban a Google nem igazán mutatta meg, hogy mire lehet használni az eszközt, inkább csak leszállította azt.

Ezzel szemben...

A Microsoft szemüvege a cég új operációs rendszerével együtt működve holografikusan jelenít meg számtalan alkalmazást úgy, hogy a környezetet is felhasználja. Így lesz például a nappali üres falából és egy videolejátszó programból hatalmas képernyős TV, vagy tehetjük az időjárás adatokat az ablakba - ha esetleg előre akarjuk látni, fog-e esni a következő órákban.

A környezeti elemek felhasználásával

A szemüveg működésének lényege, hogy a környezeti elemeket érzékeli, digitálisan feldolgozza, és azokat aktívan beépíti a megjeleníteni kívánt holografikus képekbe. Nagyon futurisztikusan hangzik, hogy úgy csevegjünk a Facebookon, hogy sem monitor, sem billentyűzet nincs előttünk. A képet mégis látjuk, akkorában, amekkorában szeretnénk.

Mikor?

Sajnos a megjelenésről, így a várható árról még nincs hivatalos információ. A Microsoft már többször tévedett a korábbi években, nem hittek a tabletekben, és nem támogatták igazán az érintőképernyős eszközöket sem. A lemaradás behozásához könnyen elképzelhető, hogy akár ár alatt is piacra kerül a készülék, a gyorsabb terjedés érdekében.

Forrás: microsoft.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...