2016.08.20. 14:50:29 12397 333

Lakmározz okosan! – Ebben a napszakban ehetsz a legtöbbet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hányan játszottuk már el azt, hogy idő vagy étvágy hiányában egész nap szinte semmit nem ettünk, aztán az elmaradt étkezéseket, kiesett kalóriákat este szépen bepótoltuk és bizony degeszre ettük magunkat. Habár a nagy „zabálás” sem kifejezetten jó, rosszabb, hogy nem éppen a megfelelő napszakot választottuk hozzá.

Bőséges reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőséges reggeli

Pedig rendszerint estefelé kerülnek elő a „combosabb” ételek, csokik, chipsek és egyéb, kevésbé egészséges nassolnivalók. (Mert lehetne mondjuk egy kis gyümölcsöt vagy egyéb egészséges finomságot – ezekhez receptet itt és itt találsz - választani az esti filmhez, családi, baráti összeröffenéshez, de néha a krékeres zacsi sokkal csábítóbb…:-)) De elég, ha a bevezetőben is említett nagy kajálást az esti órákra időzítjük, máris oda az egészséges életmódba feccölt idő és energia.

De akkor mikor érdemes jól „belakni”?

A „Reggelizz, mint egy király…” mondás sem véletlenül született, úgyhogy érdemes a kiadós étkezést reggelre időzíteni. Természetesen azért itt is érdemes odafigyelni arra, hogy valami egészségeset vegyünk magunkhoz, illetve hogy zöldség és gyümölcs is szerepeljen az elfogyasztott ételek között. Ilyenkor készítjük fel a szervezetünket az egész napos rohanásra, munkára, vagyis a szorgos hétköznapokkal járó teendőkre. Az, hogy ilyenkor mit eszünk, súlyunkra, egészségünkre is kihat.

Miért fontos még a reggeli?

Mert a reggeli is befolyásolja a vércukorszintünket és egy tanulmány szerint azok, akik nem sumákolják el a reggelit, kevésbé hajlamosak a különböző szív- és érrendszeri megbetegedésekre, illetve a túlsúlyra.

Tovább is van, mondjam még…?

Akik odafigyelnek, hogy ne maradjon el a nap első étkezése, kevésbé hajlamosak a napközbeni nasikra, felesleges kalóriák bevitelére.

És ami még nagyon fontos

A legtöbbet akkor érdemes és „szabad” ennünk, amikor testünknek energiára van szüksége. Ez pedig mikor lehetne máskor, mint a nap kezdetén. Ezért sem elhanyagolható egy finom reggeli elfogyasztása. Az ilyenkor bevitt kalóriák elhasználódnak a délelőtt, illetve a nap folyamán. Az este elfogyasztott nehéz ételek, finomságok, csokikák, sütikék viszont zsír formájában rajtunk maradnak. Hiszen az alváshoz nem szükséges annyi energia.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...