2016.04.03. 14:50:26 9410 262

Kutyás strandok a Balatonnál? Végre van egy kis választék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem sok helyre lehetett eddig fürdeni vinni négylábú barátainkat a Balaton-parton. Idén azonban Balatonbogláron és Fonyódon is kijelöltek a kutyák számára olyan helyeket, ahol nyugodtan fürdőzhetnek - legálisan.

Kutyás strandok a Balatonon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyás strandok a Balatonon

Kutyabarát strandok a Balatonnál

A kutyabarát.hu honlap már a tavalyi év során javaslatokat és kérvényeket nyújtott be több Balaton-parti önkormányzathoz, annak reményében, hogy sikerül a kutyák számára kijelölt fürdőhelyeket biztosítani. Eddig a kővágóörsi kutyaparadicsomban, a fonyódi Alsóbélatelepen, valamint a tihanyi Belső-tó dél-keleti csücskénél várták a kutyusokat fürdési lehetőséggel a Balatonnál.

2016-ban bővül a kutyás strandok választéka a Balatonon

2016-tól Balatonbogláron és Fonyódon is létesíteni fognak egy kutyás strandot, illetve Bogláron rögtön 3-at is. A hivatalos kijelölést és táblázást még a szezon előtt elvégzik az önkormányzatok - ismertette a kutyabarat.hu.

Ezenkívül hajóról eddig sem tiltották a kutyák fürdetését, magyarán be lehetett vinni az ebeket a vízbe egy csónakban vagy vitorláson stb. és ott megmártózhattak a tó közepén...

Mire ügyeljünk, amikor természetes vízbe megy a kutya

  • Kerüljük velük a köves, sziklás partokat, mivel megvághatják a mancsukat, ami elég kellemetlen a számukra és gazdáiknak is
  • A fürdetés idejére vegyük le róluk a nem vízálló bolha- és kullancs nyakörveket
  • A lelkes, vízimádó kutyák simán a mély vízbe ugranak, akár magasabb partszakaszról is, a kimászáshoz ilyenkor segítségre lehet szükségük.
  • Felhevült testtel őket sem szabad a vízbe engedni, először egy kicsit locsolgassuk le a hasukat, hűtsük őket.

Forrás: onlinebalaton.hu, kutyabarat.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...