2015.07.11. 14:05:45 8764 240

Krém vagy spray? Mivel védd a bőröd?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már javában tombol a nyár, túl vagyunk jó néhány forró napon, sokaknak valószínűleg az első strandélmények is megvoltak. Mindezektől függetlenül nem lehet elégszer hangsúlyozni annak fontosságát, hogy a megfelelő módon óvjuk bőrünket a nap káros sugaraitól.

Napvédő spray - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napvédő spray

Többféle lehetőség létezik már arra, hogyan védjük bőrünket a leégés és a már írt káros sugarak ellen. Fontos, hogy tartsuk magunkat ahhoz, hogy a kritikus 11 és 15-16 óra között nem megyünk ki a tűző napra. Illetve, hogy gondoskodunk a megfelelő folyadékpótlásról. De nem szabad megfeledkeznünk a bőrünket pajzsként óvó krémekről, vagyis naptejekről, és az újdonságnak számító spray-kről sem.

Mindkettő jó megoldás lehet, lássuk, mi szól egyik, illetve másik mellett.

Miért jó a krém?

A jól bevált, már-már ősi módszernek számító krémek, naptejek nagy előnye, hogy „vastagok”, sokáig a bőrön maradnak. Persze, ettől függetlenül fontos, hogy folyamatosan, egy-egy csobbanás után „utánkenjük” bőrünket. De akár napozáskor, vagy törölköző használatakor is ledörzsölhetjük bőrünkről a krémet. Az persze néha kicsit kellemetlen, hogy egyes naptejek kicsit ragadnak, furcsa tapintású lesz tőlük a bőröd. És nem is szívódnak be olyan gyorsan.

Miért válassz spray-t?

Előnye mindenképpen az a naptejekkel szemben, hogy a szórófej segítségével néhány fújással egyenletesen oszlatható el a bőrön és vékonyabb rétegben is felvihető. Könnyen felszívódik, és felvitele után nincs ragacsos érzés a bőrön. Arra ügyeljünk, hogy arcunkra csak a kezünkre fújt napvédőt vigyük fel.

Mivel vékonyabb réteget képez, így sűrűbben kell újra kenni magunkat.

És egy kis faktor-tan!

Azt tudtad, hogy ha 30-as faktorú naptejet használsz, az annyit tesz, hogy harmincszor hosszabb időt tölthetsz a napon? Persze, azért ez nem szentírás! Függ attól is, milyen bőrtípussal rendelkezel, illetve milyen tevékenységet végzel, miközben barnulsz. Ha csak kifekszel a kedvenc gyékényedre, és sütteted a hasad, a naptej kevésbé kopik a bőrödről, mintha mondjuk vízisíelsz.:-)

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?