2014.11.27. 16:30:46 5918 48

Konyhai trükkök - időt és pénzt spórolhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden házi praktika értékes lehet, hiszen vagy időt vagy pénzt spórolhatunk meg velük (vagy csak egyszerűen finomabb lesz az étel :)). Most újabb konyhai tippekre bukkantunk, amelyeket szívesen megosztunk veletek is. Jó tanácsokkal szolgálhatunk húsokhoz, zöldségekhez és gyümölcsökhöz!

Zöldségek és gyümölcsök a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek és gyümölcsök a konyhában

Húsok

A csirkemellet éjszakára beáztathatod egy kis íróba, így kevésbé lesz száraz, valamint igazán omlós lesz, ha csak ezután panírozod be.

A pulykamellet fokhagymás tejbe áztasd, mielőtt kirántod. Isteni íze lesz, könnyebben sül és puha, omlós, zamatos lesz a hús.

A tojáshoz önthetsz egy kis sört, így finomabb lesz a panír a húsokon.

Egy jó kis füstölt kolbász, amiről sehogy nem akar lejönni a műbél... Csorgass rá hideg vizet, és húzd le könnyedén!

A rántott húst nem jó mikróban melegíteni, mert kiszárad és akár kemény is lehet. Akkor már jobb, ha hidegen fogyasztod vagy spricceld le egy kis vízzel vagy tejjel és melegítsd így a mikróban. Nem fog kiszáradni!

További tippek húsok elkészítéséhez>>

A húst érdemes kisebb porciókban lefagyasztani, vagy folpackot tenni a szeletek közé, így mindig csak annyit kell kiolvasztani, amennyire szükségünk lehet.

Zöldségek

Az elkészített és megmaradt sütőtököt ne dobd ki, csomagold alufóliába! Két-három napig eláll a hűtőben, amikor megkívánod, csak kibontod az alufóliát és rajta helyezed a sütőbe a tököt. Ha így melegíted meg, olyan lesz, mintha frissen sült volna.

Hogy tovább maradjon friss, ropogós a fejes saláta, tedd nyers krumpli szeletekkel együtt hideg vízbe és áztasd egy kicsit. Utána, lefelé fordítva egy szűrőtálban, tálcán tedd a hűtőbe.

A bablevest jobb, ha úgy sűríted be, hogy a zöldségek egy részét összeturmixolod. Kevésbé lesz nehéz a leves, mint rántással és így mindenki megeszi az egészséges zöldségeket is.

Gyümölcsök

A déli gyümölcsöket ne tedd a hűtőbe! További tippeket olvashatsz itt.

Ha almát és körtét szeretnél tárolni, akkor a legjobb, ha sötét, hűvös helyen teszed, úgy hogy a gyümölcsök nem érintkeznek egymással. Mielőtt ládákba helyezed őket, töröld át puha, száraz törlőkendővel őket. A sérült, ráncos vagy rohad példányokat ne tedd a többi közé, inkább használd fel amilyen gyorsan csak lehet! Főzz például kompótot vagy süss belőle valami finomat. Almás pite receptet itt találhatod.

Citrom

A citrom egy külön alfejezetet érdemel. :) Néha aranyáron mérik, ám ki lehet fogni akciókat is. Ha szuper olcsón adják éppen, akkor vásárolj be akár két kilót is, majd tedd el okosan, minden részét felhasználva.

  1. módszer: A héját lereszeled és durva szemű tengeri sóval összekevered. A sütőben kiszárítod és befőttes üvegbe töltöd. Halak ízesítésére használhatod.
  2. Módszer, ha édes szájú vagy. A citromhéjat lereszeled, cukorral összekevered majd egy zacskóban vagy egy fagyasztható edényben beteszed a fagyasztóba. Süteményekhez használhatod.
  3. A citrom levét könnyebb kifacsarni, ha előtt egy órát meleg vízben áztatod.
  4. A citromlevet a jégkockatartóba töltöd és lefagyasztod. Teához, limonádéhoz használhatod, vagy akár a kellemetlen szagok eltüntetésére is a kezeden.
  5. Ha a félbe vágott citromot ecetbe mártod, akkor hosszabb ideig tárolhatod penészedés nélkül.
  6. Még több citromhoz kapcsolódó házi praktikát olvashatsz itt.

Forrás: kreativhaziasszony-praktikak-rozi.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...