2016.08.27. 15:00:52 7858 192

Könnyű nekik, szépnek születtek! – Valóban?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szépség relatív, szokták mondani. Mindenkinek más a szép, más arc ugrik be, ha a szépségről beszélünk. De egyvalamiben biztosak vagyunk a „szépekkel” kapcsolatban: nekik biztosan könnyebb az életük, hiszen bűbájos arcuknak ki bírna ellenállni? De vajon tényleg könnyebb annak az élete, aki szépnek születik?

Szép nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép nők

„A külső belső nélkül nem sok…”

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam – köszönhetően talán a rutinnak és azoknak a bizonyos éveknek - a szépség már nem csak a külsőségeken múlik. Egy kevésbé szimmetrikus arcon sokat javíthat egy kedves, segítőkész, „emberibb” természet. És mindez fordítva is igaz: hiába tökéletes valaki kívülről, ha negatívnál negatívabb belső tulajdonságokkal bír.

Ismeretlen szépségek

Ám egy-egy szép ember belső tulajdonságait nem mindig van szerencsénk megismerni, van, hogy csak gyönyörködhetünk bennük, mert mondjuk az újságok címlapjáról mosolyognak ránk, vagy csak az utcán, buszon futunk velük össze. „Ők aztán a sikeremberek, nekik biztos minden összejön” – gondoljuk néha. Pedig az ő életük sem fenékig tejfel…

Mert csak a szép emberek tudják…

... milyen, ha kevés vagy egyáltalán nincs igaz barátod

Bizony, őket inkább irigylik a nők, nemhogy a féltett titkaikat osszák meg velük. Együtt elmenni szórakozni, kikapcsolódni? Teljes mértékben kizárva! Pedig néha (vagy sokszor) jól jön az embernek, még a különösen szépeknek is egy igaz barátnő, akinek jól kipanaszkodhatják magukat.

... milyen érzés folyamatosan kikosarazni az újabb és újabb hódolókat

És persze, olyan kifogást találni, amivel nem gázol az ember a másik lelkébe…

... milyen, ha állandó versenyfutásban vagy az idővel

A tökéletes külső már-már elvárás velük szemben. Olyan nincs, hogy kócosan, mackónadrágban, kinyúlt pólóban futnak le a postáért. Nekik szinte mindig tökéletesnek kell(ene) lenniük. (?) És szépség ide, szépség oda, a tökéletességhez azért idő kell – és ebből fakad az állandó vagy időnkénti rohanás.

... milyen nehéz nem tökéletesnek/szexinek/ragyogónak kinézni

A szép emberek azok, akik bármit viselnek, egyszerűen minden jól áll nekik, mindenben tökéletesen néznek ki. Talán furcsa lehet, de ez néha akár hátrányukra is válhat. Hiszen jó néha szürke kisegérnek látszódni, van, amikor az ember nem éppen arra vágyik, hogy kitűnjön a tömegből.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...