2015.05.20. 10:00:00 6689 185

Kihívás Napja - Minden tizedik magyarra számítanak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Várhatóan közel egymillióan sportolnak szerdán Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényén, a Kihívás Napján, melynek fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése.

Futás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Futás

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) legalább negyedórányi aktív testmozgásra bíztat mindenkit a 21 óráig tartó programokon abban a reményben, hogy a sportolás élménye kihat az év többi napjára is.

A Kihívás Napja egy nemzetközi sportvetélkedő, amelyet 1991 óta Magyarországon is minden év májusában megrendeznek. A Challenge Day néven ismertté vált kezdeményezés alapvetően települések közötti verseny, amelyen a lakosság számának megfelelően hét kategóriában lehet részt venni. A települések helyben rendezik meg a különféle megmozdulásokat, így a sportoláshoz a résztvevőknek nem kell messzire menniük.

"A Kihívás Napjának kifejezetten előnye, hogy olyan helyeken is szerveznek megmérettetéseket, ahol máskor nincs ilyesmi" - idézte az MSZSZ szerdai tájékoztatása Salga Péter főtitkárt.

A korábbi években összesen 1596 hazai település részt vett a kezdeményezésen, és idén is több mint száz önkormányzattól érkeztek nevezések. Tavaly az MSZSZ hárommillió negyedórás teljesítést regisztrált szerte az országban, melyek során körülbelül 800 ezren mozdultak meg. Újdonság, hogy ezúttal tűzoltóságok is jelezték csatlakozási szándékukat: 14 laktanya vállalta, hogy az éppen nem vonuló tűzoltók kiveszik a részüket az össznépi sportolásból.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...