2016.09.30. 08:00:54 9315 229

Kezdetben nyárias meleg, majd hidegfront várható az első októberi hétvégén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Folytatódik a napsütéses, nyáriasan meleg idő, helyenként október elsején akár 27 Celsius-fok is lehet. Vasárnap viszont egy hidegfront nyomán csapadékosra fordul az idő és mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Szeptember utolsó napján, pénteken túlnyomóan napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12, a legmagasabb hőmérséklet 23-27 fok között alakul.

Szombaton, október elsején reggel főként az ország északi felén néhol párásság, illetve foltokban köd lehet. Napközben helyenként megerősödik a szél, de emellett továbbra is sok napsütésre lehet számítani, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Napközben 23-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap délelőtt a hosszabb-rövidebb napos időszakok után, délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutántól a Dunántúlon, estétől másutt is szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Emellett a délutáni, esti órákban a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 7-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...