2014.04.28. 09:00:00 6552 46

Kecsketejes szappan: érvek és ellenérvek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bőrbetegségek megelőzésére, az ekcémás bőr tisztítására és a pikkelysömörre egyaránt alkalmazható a kecsketejes szappan. Kleopátra már Krisztus előtt tudta, hogy mitől döglik a légy, kecsketejes fürdője a mai napig híres. Ha érzékeny bőröd van, vagy csak szimplán hajlamos a kiszáradásra, felejtsd el a vízalapú, kemikáliákkal kiegészített tusfürdőket és szappanokat. Egy próbát megér a jó minőségű, ellenőrzött forrásból származó kecsketejszappan is, hiszen rengeteg előnye van, de a hátrányokat sem titkoljuk el.

Kecsketejes szappan | Fotó: purelynaturalliving.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kecsketejes szappan | Fotó: purelynaturalliving.blogspot.com

Természetes, tisztító tejsavat tartalmaz

A kecsketej olyan hasznos savakat tartalmaz, mint például a tejsav, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. A többi szappan erőteljes vegyszerekkel teszi ugyanezt. A kecsketejes szappannal természetes módon érheted el ezt a hatást, így megelőzheted az irritációt. Frissességet kölcsönöz a bőrnek, üdének és fiatalosnak fog látszani.

A-vitaminnal a bőrszövetek helyreállításáért

A kecsketej nagyon magas vitaminokban, különösen A-vitaminban, amely segít abban, hogy a roncsolódott bőrszöveteket helyreállítsa. Kutatások bebizonyították, hogy az A-vitamin segít a ráncok vagy akár a pattanások csökkentésében is, és a pikkelysömör tüneteit is enyhítheti.

A valódi hidratáló tej

Egy jó szappannak a zsír az alapja. A kecsketejes szappan természetes zsírokban gazdag, krémes és kitűnően hidratál, nem szárítja a bőrt, mint a hagyományos szappan, persze kivételek előfordulhatnak. Hűvösebb vagy szelesebb időben is segít megőrizni a bőr puhaságát és egészségét.

Szelén és más ásványi anyagok

A kecsketejbe nem mesterséges módon kerülnek az olyan fontos ásványi anyagok sem, mint például a szelén. Néhány kutató szerint a szelén segíthet a napozás negatív hatásainak csökkentésében, így akár a bőrrák elleni védekezésben is plusz védőbástyánk lehet.

Óvatosan: az ellenérvek

Természetesen a kecsketejes szappan sem egy általános csodaszer, van, akinek beválik, van, akinek kevésbé, egyéni érzékenységtől függ. Csak megbízható forrásból szerezzük be! Kisbabát ne fürdessünk vele! Ha extra érzékeny, allergiára, kipirosodásra hajlamos bőrünk van, mindenképpen próbáljuk ki először a lábunkon, mielőtt a teljes testen alkalmaznánk.

A legjobb, ha a natúr változattal kezdünk (hozzáadott illóolajak vagy kivonatok nélkül). Ne várjuk, hogy habozzon, ha mégis hiányzik, alkalmazzunk fürdőszivacsot.

Forrás: goatmilkstuff.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...