2014.08.19. 19:02:48 5552 28

Karcsúbb alak diéta és mozgás nélkül? - Zsírbontás többféleképpen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha lemaradtál a nagy tavaszi, vagy nyár eleji „fogyilázról”, ám a strandon, az ablaküvegből, vagy a mellékhelyiség tükréből visszanéző alakkal nem igazán vagy kibékülve, még nem késő elkezdeni. Az őszi időszak is kiváló alkalom az újrakezdéshez, és akár könnyen sikerülhet az életmódváltás és a fogyás is. Mi elsősorban ezt tanácsoljuk, de ha Te a könnyebb végét fognád meg a dolognak, és mindenképpen csökkenteni szeretnéd a ruháid méretét, íme egy körkép az elérhető mesterséges technikákról.

A gonosz mérleg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A gonosz mérleg

Ha már tényleg kipróbáltál minden mozgásformát, ám egyiket sem érezted magadénak és nehezedre esik a diétás szabályok betartásai is, de mindenképpen fogyni szeretnél, nos, akkor jó helyen és jó korban vagy!

Mivel azt a világot éljük, hogy se időnk, se kedvünk, se energiánk a napi 8, 10, 12 óra munka után az edzőteremben izzadni, a szépségipar szinte „okádja ki magából” a különböző újításokat. Ezen zsírbontó eljárásoknak köszönhetően a legközelebbi kozmetikai szalon néhány alkalommal történő meglátogatása után régi, vagy épp teljesen új fényedben tündökölhetsz.

Brrrr!

Ha a fagyosak táborát erősíted, akkor is kipróbálhatod a zsírfagyasztás módszerét. A kétféle zsírsejt közül (a sárga az energia-, a barna a hőadó-utóbbi még babakorban szinte eltűnik) a sárga színben pompázók retteghetnek az eljárás folyamán. A kezelés lényege, hogy körülbelül egy tenyérnyi felületen nagyjából -10 Celsius fokra hűtik a bőrünket, a „zimankóban” zsírsejtek elfagynak, elvékonyodnak. Ezután vákuum segítségével tűntetik el a szervezetből. Havonta célszerű ilyen kínzásnak alávetni magunkat, ami azonnali eredményt (20 %-os zsírcsökkenés) mutat. Hátránya, hogy alkalmaként csak viszonylag kis terület kezelhető.

A vákuum ereje

Valamivel gyakrabban, hetente háromszor érdemes megismételni a zsírsejtek vákuumos kezeléssel történő eltávolítását. Előnye, hogy amellett, hogy a zsírpárnánk is csökken, nyirokkeringésünket is fokozza, javítja az anyagcserét, a sejtek oxigénellátását, a keringést, a nyirok elvezetésének köszönhetően méregtelenít, a folyadék felhalmozódását csökkenti.

Hogy mi? Gravitációs zsírbontás?

Nem egészen. :) A szépségiparban is használt fizikai jelenség hivatalos neve kavitáció. A reál tudomány törvényeit felhasználva, az eljárás során a bőrszövetekben lévő zsírsejteket gőzbuborékokat alkalmazva roncsolják szét. Mivel a sejtek ilyenkor teljesen elpusztulnak, feltelni már nem fognak, így a visszahízás esélye is csökken. Persze, ehhez a heti rendszeres igénybevétel ajánlott.

A jó öreg lézer

Ami a legkíméletesebb is. A bőrszövetekbe behatoló lézersugár felmelegíti a zsírsejtek falát, melyből „eltávozik” a nem kívánt anyag, egyenesen a nyirokrendszerbe, ahonnan ki is ürül a szervezetünkből.

Egy kis áram a testbe?

Az orvosi vagy kozmetikai elektrolipolízis során elektromos stimuláció hatására szabadulhatunk meg a nem kívánt zsírpárnáktól. A különbség a rendelőben, illetve szalonban végzett kezelés között az áram megfelelő területre való bevezetésében van. Míg a költségesebb, kellemetlenebb, ám hatékonyabb orvosi elektrolipolízis során vékony tűelektródákat hívnak ehhez segítségül, addig a kozmetikai során úgynevezett tappancsok segítségével oldják meg ezt.

Azért nem árt, ha ezeket a technikákat is belülről támogatod

Általában elmondható, hogy mindegyik kezelésnél mellékhatásként léphet fel erősebb, a szó szoros értelmében „színesebb, szagosabb” izzadás és vizeletürítés. De ez a biztos jele annak, hogy a méreganyagok távoznak szervezetünkből.

A fentiek miatt is lényeges kiemelni, hogy mindegyik fajta eljárás során nagyon fontos az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékbevitel, és a sószegény, sok gyümölccsel és zöldséggel „felturbózott” diétás étrend.

Forrás: Ritmus magazin 2014. II. évfolyam, 8.száma nyomán

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...