2015.11.30. 11:31:19 11341 260

Karácsonyi receptjáték: az allergiásokra is gondolunk - gluténmentes kenyér!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van egy jó recepted? Küldd el nekünk a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, ahogy Szabóné Terebessy Beatrix is tette, és részt vehetsz az 500.000 Ft nyereménynövelés sorsolásán! A karácsony gluténallergiásan is teljes lehet a következő gluténmentes kenyér recepttel.

Gluténmentes kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gluténmentes kenyér

A nyereményjátékról itt olvashatsz részleteket>>

Gluténmentes kenyér recept Szabóné Terebessy Beatrix-től!

A karácsony sem múlhat el kenyér nélkül. Egyik kedves játékosunk és olvasónk egy gluténmentes kenyér receptet osztott meg velünk, mivel sajnos allergiás. Egyre többen vélik felfedezni magukon a gluténallergia jeleit, sokan fogyókúra miatt kezdenek gluténmentes diétába. Nekik jöhet jól a következő recept.

Hozzávalók:

  • 150 g gluténmentes kenyérliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 1 tk só
  • 1ek cukor
  • 1 cs. szárított élesztő

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozom langyos vízzel, hogy egy kicsit lágy kenyértésztát kapjak.Egy órát meleg helyen kelesztem, majd átgyúrom és még egy fél órát hagyom a melegen.

Őzgerinc-szilikonban 180 fokon kb. 50 percig sütöm. Mikor már kezd a teteje megkeményedni, vizes ecsettel átkenem. Jóízű, finom kenyeret kapunk.

Köszönjük a receptet játékosunknak!

Ha neked is van egy kedvenc recepted, küldd el nekünk a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és még a karácsonyi nyereményjátékunkban is részt vehetsz! 500.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk ki a beküldők között. Részletek itt>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?