2014.12.04. 15:51:25 12865 46

Karácsonyi menü – Mi legyen a főétel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsonyi játékunkban résztvevő receptek közül most főételeket válogattunk. Nem maradhatott ki sem a hal, sem a káposzta. Még nem késő, hogy csatlakozz az 500.000 forintos nyereménynövelés sorsolásához! Finom levesrecepteket például még nem kaptunk! Várjuk a kedvenceiteket: recept@proaktivdirekt.com.

Karácsonyi teríték - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi teríték

Tibor Petrezselymes csirkemelle

10 dkg krémsajtot, 1,5 dl tejfölt, 1 dl tejszínt, 2 duci gerezd összetört fokhagymát, 1 tk mustárt és 2 ek lisztet habverővel összekeverünk, félre tesszük.

2 csirkemell filét csíkokra vágunk, sóval, borssal összekeverjük. 1 ek vajon és 1 ek olajon megfuttatjuk a filét, közben adunk hozzá 1 tk citromlét. Közben vékony füstölt sonkát kis kockákra vágunk, és egy kevés sült szalonnával – annak zsírján - átforgatjuk. Ezt a sonkát és a mártást hozzákeverjük a csirkemellhez, és hozzáadunk 1,5 csomó petrezselyem zöldet, majd 1-2 percig kis lángon összefőzzük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk még fél csomag petrezselyemmel.

Köret: kevés füstölt szalonnát kisütünk és ezzel összekeverjük a megfőzött rizst, vagy spagettit (más tészta is jó.)

Székely káposzta Zsuzsannától

Hozzávalók: 1 kg savanyított káposzta, 1/2 kg sertéscomb, 1 hagyma, piros paprika, só, bors, egész köménymag, babérlevél

Elkészítés: A hagymát megdinsztelem olajon, és hozzá adom a piros paprikát, majd egy kis vízzel felöntöm. Párolom a húst míg meg nem puhul egy kicsit. Fűszerezem, majd a jól átmosott káposztát (kinyomva belőle a levét), hozzáadom a húshoz és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 30-40 perig főzöm.

Pisztráng Dávidtól

Hozzávalók:

  • 2 kisebb méretű konyhakész pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl fűszeres olaj (pl. tárkonyos, rozmaringos vagy kakukkfüves)

Elkészítés:

A ledörzsölgetett halat beirdalom. Sóval bedörzsölöm, citromlével meglocsolom és fűszeres olajjal megkenem. 20 percig állni hagyom. A nedvességet leitatom, a halat lisztbe forgatom és megforrósított vajon minden oldalon megsütöm. Zúzott fokhagymával meghintem, mellédobom a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítom. Felöntöm a tejszínnel és összeforralom. Párolt rizzsel körítem.

Terézia Pulykafasírozottja

1 kg darált pulyka húshoz 25 dkg darált füstölt szalonna, 25 dkg szója granulátum, őrölt köménymag, pici bors, vegeta, paprika, só ízlés szerint (mi fűszeresen szeretjük), 1 tojás, pici liszt. A hozzávalókat jól összegyúrom, zsemlemorzsában meg hempergetem, és olajban kisütöm. Melegen és hidegen is finom.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.