2015.12.10. 16:30:45 18510 431

Karácsonyi főétel-ajánló: Belga rakott csirke
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy a recept olvasásának a végére értünk, összefutott a nyál a szánkban! Ezt a rakott csirkét mindenkinek el kell készítenie, annyira jól hangzik az egész recept. Köszönjük olvasónknak és játékosunknak, Dorner Évának, hogy megosztotta velünk!

Rakott csirke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rakott csirke

Belga rakott csirke – Dorner Évától

Hozzávalók: 80 dkg burgonya,~10 dkg vaj, 1 kg csirkemell, 20 dkg paradicsom,1 csokor zöldpetrezselyem, 2,5 dl húsleves,15 dkg pannónia sajt,1 dl tejszín, póréhagyma, vöröshagyma (ízlés szerint), őrölt fehér bors, só

Elkészítés:

Ennek az ételnek az a különlegessége,hogy minden anyagot nyersen teszünk az edénybe, így az ízek aromák megmaradnak és különlegesen jó ízű ételt nyerünk.

Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal,majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Kissé megsózzuk, kevés őrölt fehér borssal meghintjük. Ezután a besózott csirkedarabok jönnek, amelyekre vajdarabkákat, burgonyakarikákat teszünk.

A karikákra szelt paradicsom és apróra vágott zöldpetrezselyem következik, majd ismét csirke és póréhagyma. Végül burgonyával zárjuk a sort, amelyre vajdarabkákat teszünk.

Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk.

Ezután a fóliát eltávolítjuk, gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal és meglocsoljuk 1 dl tejszínnel. Visszatesszük a forró sütőbe és addig sütjük,ameddig a sajt teljesen megpirul a tetején.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...