2016.11.23. 10:00:14 15480 415

Káposzta karácsonyra – másként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A káposzta az egyik olyan alapanyag, amit hagyományosan a legtöbb család elkészít karácsonykor. Általában töltött káposzta kerül az ünnepi asztalra belőle, egyik kedves olvasónk azonban egy nagyon izgalmas káposzta változatot küldött nekünk. Fogadjátok szeretettel, és ne feledjétek, december 4-ig várjuk a Ti karácsonyi receptjeiteket is. 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk!

Csirke és káposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirke és káposzta

Köszönjük az eddig beküldött recepteket!

Takács Ottóné Bori: Kapros-káposztás csirke

Csirkepörköltet kell készíteni, jó sűrű lével(sok hagyma, kevés vízzel mindig pótolgatva), de csak félig kell a csirkehúst megfőzni. A fűszerezés ugyanaz, mintha sima pörköltet főznél.

Kiveszed a félig megfőtt húsokat és a pörkölt lébe bele kell tenni egy fej édes káposztát, amit csíkokra vágtál.

Addig főzöd, amíg a káposzta megfő, tejföllel lisztes habarást készítesz, ebbe is tegyél még piros paprikát, mert a tejföltől olyan rózsaszínes lesz - ez nem baj-, habard be a káposztát, tegyél bele két - három csokor apróra vágott kaprot, rottyantsd meg, közben kevergesd.

Aztán tedd bele a csirkehúsokat és rázogatással (hogy ne essen szét a hús) főzd össze az egészet, amíg a csirkehús teljesen megfő, de nem esik szét.

Friss fehér kenyér passzol hozzá.

Hamar készen van és nagyon finom. Próbáld ki.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szeretettel: Takács Ottóné Bori

PROAKTIVdirekt karácsonyi receptjáték!

Küldd el nekünk kedvenc karácsonyi receptedet, és vegyél részt az 1 millió forintos nyereménynövelés sorsolásán. Részletek itt>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...