2015.07.11. 18:06:04 9969 258

Kánikula az irodában – Mit viseljünk, hogy elviseljük?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annyira egyszerű lenne az élet, ha egyes helyzetekben nem a környezetünk, hanem az aktuális időjárás, a hőmérő higanyszála dönthetné el, mit veszünk fel. Ha mondjuk tomboló kánikula idején egy lenge topban, apró szoknyában vagy rövidnaciban, strandpapucsban sétálhatnánk be a munkahelyünkre.

Nyári viselet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári viselet

Biztos vannak olyan szerencsések (még ha néha nem is hiszik annak magukat), akik a munkakörük, beosztásuk miatt ezt megtehetik. Viszont sokan vannak, akik az „irodás-kosztümös/öltönyös” népek közé tartoznak. Náluk nem annyira egyszerű, de azért nem is reménytelen a helyzet.

Nem mindegy a szoknya hossza

Sajnos legyen bármilyen forróság odakint, sok munkahelyen nem tűrik meg a túl rövid, jóval a térd fölött végződő, vagy nagyon lenge szoknyát. És egyes helyeken a könnyű nyári ruhákat sem nézik jó szemmel. Úgyhogy marad a térdig, vagy térd alá érő szoknya, pamut felsővel, vagy egy rövid ujjú blúzzal. Ha nem zavarnak a kicsit passzos dolgok, akkor egy ceruzaszoknya egy kicsit bővebb felsővel tuti választás lehet a melegebb napokra is.

Variálj az anyaggal

Télen sem tartoznak a műszálas holmik a kedvenceink közé, de talán elviselhetőbb viselet a hidegebb hónapokban. Viszont nyáron jobban teszed, ha száműzöd őket a ruhatáradból. Válassz inkább könnyű selyemből, pamutból, lenvászonból készült szoknyákat, felsőket.

Ami a lábbelit illeti…

Hát, ott sem túl bő a választék. A flip-flop papucs természetesen kilőve, és a különféle szandálokat sem díjazzák egyes cégeknél. Így maradnak a balerinacipők, de ha illenek az aznapi szettünkhöz, akkor kényelmes vászoncipőt is viselhetünk. Utóbbi anyaga miatt is jó alternatíva lehet, ami szintén egy fontos szempont, ha ki szeretnénk választani az aznapi „lépőnket”. És már a tisztításával sem kell sokat bajlódnod!

Ha már minden kötél szakad

Akkor kérjétek meg a főnököd, hogy szereltessen be egy klímát (hm, álom, édes álom)!:-) Ha sikerült meggyőzni róla, hogy ez neki, a cégnek, de még nektek is jó, itt találsz róla fontos információkat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...