2014.08.09. 19:16:48 4227 22

Kajak-kenu VB: ma taroltunk, holnap további érmek várhatóak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon büszkék lehetünk evezőseinkre! A moszkvai kajak-kenu világbajnokság szombati döntőit jó mérleggel zárta a magyar küldöttség, vasárnap újabb érmek jöhetnek.

1 arany

Szombat egyetlen aranyérmét – címét megvédve – a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű kajak négyes szerezte 500 méteren.

„Mindenki várja tőlünk a győzelmet, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hoznunk a kötelezőt. Sokkal keményebb futamra számítottam, szinte már a rajt után éreztük, hogy meglesz az aranyérem” – mondta Kárász Anna, aki a kajak négyes tagjaként pályafutása első aranyérmét nyerte felnőtt világbajnokságon.

2 ezüst

Ezüstérmes lett Csipes Tamara K-1 1000 méteren.

„Gondoltam, hogy az új-zélandi lány jól fog menni, különösen ebben a brutális hátszélben. Nem azért vagyok csalódott, mert második lettem, hanem mert így lettem második, ahogy. Ezerméteres versenyben az utolsó tíz méteren előztek meg, ez eléggé fájó. Éreztem, hogy nagyon rajtam van, de nem gondoltam, hogy megelőz. Fáj a vereség, bár nagyon jó pályát mentem” – mondta Csipes a verseny után. Rajta kívül ötezer méteren, férfi C-1-ben lett második Vajda Attila.

4 bronz

Bronzérmet szerzett a Medveczky Erika–Sarudi Alíz összeállítású női kajak kettes 1000 méteren. Medveczky a verseny után elmondta:

„Örültünk volna, ha sikerül megszereznünk a második helyet, de természetesen elégedettek vagyunk a bronzéremmel is. Elég küzdelmes hét áll mögöttünk, úgy érzem, kihoztuk magunkból a maximumot.”

Szintén bronzot nyert a Kiss Tamás–Vass András–Varga Dávid–Sarudi Pál összeállítású férfi kenu négyes 1000 méteren, Csay Renáta K-1 5000 méteren és kis szerencsével Vajda Attila is, aki bár negyedikként ért célba C-1 1000 méteren, a második helyen végzett brazilt kizárták.

Ez lesz vasárnap (magyar idő szerint)

500 és 1000 m-es döntők 7.25

200 m-es döntők 9.38

váltó előfutamok 13.00

váltó döntők 15.00

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...