2014.10.20. 08:57:30 5687 38

Jönnek az őszi fagyok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos már csak szerdáig örülhetünk a vénasszonyok nyarának. Jönnek az éjszakai mínuszok, sőt - egyes jóslások szerint - jövő héten a hegyekben már hózáporokra is lehet számítani. Itt a heti időjárás előrejelzés.

Őszi fagy | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi fagy | Fotó: 123rf.com

A jövő héten többször, többfelé várható zápor, néhol zivatar. A hétvégén már nem valószínű csapadék, de akkor a leghidegebb órákban már mínusz 2 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, a hegyekben akár hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn északon néhány, délen több órára kisüt a nap. Napközben főként az ország északi felén növekszik meg a felhőzet, estefelé északon helyenként zápor is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között várható. Kedden reggelig északon, délelőtt északkeleten többfelé valószínű eső, zápor. Késő estétől északnyugaton egyre nagyobb területen csapadékra, elszórtan zivatarra lehet számítani. Nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől beborul az ég, országos csapadékra van kilátás: eső, záporeső várható, elszórtan zivatar is kialakulhat. Napközben már többfelé kisüthet a nap, délután eső, zápor inkább már csak a Tiszántúlon valószínű. A szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik, a legerősebb szél a Dunántúlon várható. A maximum-hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős idő várható rövid napos időszakokkal. Többfelé valószínű eső, zápor, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. Emellett a szél nagy területen lesz erős, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb hőmérséklet 10 fok körül alakul. Pénteken elszórtan várható záporeső, a hegyekben hózápor. Többfelé lehet még erős, néhol viharos a szél. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz, a szél is mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb 10-15 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős idő várható legalább néhány órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximum-hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...