2014.06.21. 10:55:25 3832 35

Jogszabályt sértenek az óvodák a nyári szünettel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Magyar Nemzet információ szerint a több a főváros közelében fekvő településen arra kötelezték a szülőket, hogy a nyári szünetben ne vigyék óvodába a gyermeküket. Ez a gyakorlat máshol sem ritka, pedig a köznevelési törvény határozata épp ennek az ellenkezőjét tartalmazza! Jó, ha tisztában vagyunk a jogainkkal, mint szülők.

Óvodában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óvodában

A napilappal az illetékes tárca azt közölte: sem az intézmény, sem a helyi önkormányzat nem jogosult ilyen döntést hozni, mivel az óvodai ellátás ideje folyamatos, és nem korlátozható. A minisztérium szerint a helyi önkormányzatok két esetben hozhatnak döntést. Egyrészt, ha az óvoda épületében tervezett nyári felújítások az egész épületre kiterjednek, és nem oldható meg a részleges működtetés, akkor határozhatnak az óvodai ellátást igénylő gyermekek elhelyezéséről. Másrészt, ha az óvodapedagógusok szabadsága vagy a nyáron óvodai ellátást igénylő gyermekek nagy száma miatt kell megszervezniük az ellátást.

A tárca szerint az óvoda csak olyan munkatervet alkalmazhat, amelyhez kikérte a fenntartója véleményét. A fenntartót teljes körű felelősség terheli az óvodai feladatok megszervezésére, így nem hozhat hátrányba gyermeket, és nem okozhat a gyermeknek, a szülőnek aránytalan terhet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A szomszéd fűje… – indulnak a kerti munkák

Beköszöntött a tavasz, eljött a kerti munkák ­ideje. Ugyanúgy ahogy a Társasházban élők a terjengő ételszag és a felszálló cigarettafüst miatt tudnak éveken keresztül megoldhatatlannak tűnő vitákat folytatni, addig vidéken, illetve kertes házban élő szomszédok ugyanilyen megoldhatatlannak tűnő konfliktusa a fűnyírás és az egyéb zajjal járó kerti munkák.

Velem is megtörténhet? – Tömegbaleset, szállodatűz és egyéb káresetek tanulságai

Kevesebb mint három hét leforgása alatt két sokakat érintő káresemény történt. Február 25-én, vasárnap, reggel tömegbaleset történt az M7-es autópályán. A balesetben több, mint 40 autó volt részes, 18 ember sérült meg és egy ember életét vesztette. Velem ez nem történhet meg… - gondoltam. Aznap reggel valószínű ugyanezt gondolták azok is, akik a jó időt kihasználva elindultak a Balaton felé. Sokan csak Velencéig jutottak.