2014.06.14. 13:10:33 3861 12

Játékban is a folytatásoké a jövő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki nyáron is a hűvös szobát preferálja a vakító napfény és vízpart helyett, az bizonyára örülni fog. Rengeteg új játék került a piacra, igaz a legtöbb folytatás. A tavalyi E3-ra boldog-boldogtalan rá volt izgulva az akkor még hónapokkal a megjelenés előtt álló Xbox One és PlayStation 4 miatt. Idén ezt nem lehetett újra eljátszani, hiszen időközben mindkét konzol piacra került, a show-t most a játékoknak kellett elvinnie a hátán.

Gamer  lány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gamer lány

El is vitték, de valahogy úgy, ahogy egy akciófilm utolsó jelenetében a főhős kitámogatja sérült bajtársát a füstölgő romok közül. Persze, minden szebb, nagyobb, gyorsabb és újgenerációsabb lesz, de ha egy kicsit megkapargatjuk a cukormázas felszínt, a legtöbb esetben ugyanazzal a jól ismert standard piskótával találjuk szembe magunkat. Szerencsére a megszokott alapokra is lehet érdekesnek tűnő, de legalábbis szórakoztató végterméket építeni. Alábbi összeállításunk a teljesség igénye nélkül, az ígéretes címek kiemelésével készült.

Hátulról nézős, kalandozós, lövöldözős-kardozós

Az Assassin’s Creed sorozat következő, hetedik része Unity alcímmel érkezik majd október végén, és Párizsba, a francia forradalom idejébe kalauzol. A játék beharangozóját a magyar Digic Pictures készítette, a három és fél perces rövidfilm helyszíni beszámolók szerint gyorsan a kiállítás egyik kedvencévé vált. A küldetéseket végre barátainkkal együtt is végrehajthatjuk, és az épületek egy része is bejárható lesz, nem csak a tetejük. Reméljük, hogy végre az ostoba harcrendszeren is tupíroznak egy kicsit.

Jön Batman is, negyedszer, valamikor 2015-ben, és végre lehet furikázni az igen dögösen kinéző Batmobillal is. A fejlesztő Rocksteady befejező résznek szánja, ennek megfelelően Gotham összes szupergonosza megpróbálja majd leráncigálni a denevérmaszkot Bruce Wayne fejéről.

Nathan Drake sem tud felhagyni a kincskereséssel, de a rövidke – ámde annál látványosabb – trailer és az alcím is arra utal, hogy ez lesz az utolsó kalandja. Az Uncharted 4 tuti közönség- és kasszasiker lesz PS4-en, és sokan valószínűleg csak miatta veszik majd meg a Sony konzolját.

A The Order: 1886-ban egy alternatív, történelmi Londonban kell félig ember, félig állat ellenségeket átsegíteni a túlvilágra egy ezer éve tartó háborúban. A játék történelmének ipari forradalma során elég vad dolgokat találtak fel, így változatos szörnyirtó eszközökben nem fogunk hiányt szenvedni. Sajnos a játékmenet már nem annyira ötletes, mint maga az alapötlet, aki ismeri a fedezékből lövöldözős játékstílust meghonosító Gears of War sorozatot, az nagyjából tudja, mire számíthat. Csak PS4-en lesz játszható, jövő év elején.

A Bloodborne a Demon’s Souls és Dark Souls játékokat elkövető FromSoftware következő nagy dobásának ígérkezik. Ígéretük szerint ez is kiemelkedően nehéz lesz, a videók alapján valamilyen van Helsinghez hasonló kardos-pisztolyos főhőssel, baljós helyszínekkel és pokoli ellenségekkel. 2015-nél korábban ezzel sem fogunk játszani, de ha csak annyira lesz jó, mint valamelyik Souls, megéri várni rá.

Érdekesnek tűnik az Evolve, amit egyedi többjátékos mechanikája emel ki a tömegből. A játékban egy négyfős csapatnak kell legyűrnie egy szintén emberi játékos által irányított szuperszörnyet.

A Tom Clancy’s Division a tavalyi E3-on is tarolt, idén is mindenki el volt ájulva tőle, de lényegében ugyanannyit mutattak belőle, mint egy éve. Egy maroknyi játékos egymással összedolgozva, egy igencsak szétvert városban bandákra és ellenséges egységekre vadászik. 2015 nagy durranása lehet.

A Bayonetta 2-ben újra ezerszámra kaszabolhatjuk a szörnyeket az extravagáns démonvadász csajjal, a következő (nagyon-nagyon sokadik) Zelda pedig azokat is Wii U vásárlására késztetheti, akik eddig bottal se piszkálták volna meg a Nintendo üzletileg sikertelen konzolját.

Saját szemszögből nézős, sokat lövős, ritkán töltős

A jövőben játszódó Call of Duty: Advanced Warfare a szokásos módon agyonszkriptelt, de lehengerlően látványos jelenetekkel lesz tarkítva, Kevin Spacey vendégszereplésével. A Battlefield Hardline-ban rendőrök vagy bűnözők oldalán szállhatunk be a harcba, a vérfrissítés jót tehet a hatalmas pályáiról és gépesített hadviseléséről ismert sorozatnak. Mindkét játéknak hatalmas rajongótábora van, így egyvalamit előre lehet borítékolni velük kapcsolatban: nagyon sok pénzt fognak hozni az Electronic Arts-nak és az Activisionnek.

Far Cry-ból is lesz új, a negyedik részben a kiállításon bemutatott bevezető alapján megint egy karizmatikus főgonosz szolgáltatja majd az ellenpólust, aki a Himalája egy képzeletbeli területének önjelölt kiskirálya. A hármat a kritikusok és a játékosok egyaránt szerették, a Ubisoft ehhez is nagy reményeket fűz.

A legendás Halo sorozat első három részét jegyző Bungie új, többjátékos lövöldözős játékával szemben nagyon magasak az elvárások. A Destiny le sem tagadhatná eredetét, a színvilág és a dizájnelemek is a Halót idézik. Júliusban már lesz belőle kipróbálható béta verzió, megvenni pedig majd ősszel lehet.

A Rainbow Six játékokat régen nagyon sokan szerették, most lesz új, így a taktikai lövöldék kedvelői sem maradnak betevő nélkül.

Aki zombikat szeretne aprítani, a Dead Island 2-re figyeljen, kedvcsinálónak készítettek hozzá egy vicces videót is.

Félelemtől reszketős, vérnyomást egekbe tolós

Úgy tűnik, végre lesz egy olyan alienes játék, amiben nem fogunk kispisztollyal kilőni egy egész kolóniányi harapós idegent, már csak azért is, mert az Alien: Isolationben csak egyetlen egyel fogunk találkozni. Igaz, ez az egy pillanatok alatt mindenféle borzasztó halálnemben tudja részesíteni a játékost, aki Ellen Ripley lányát, Amandát fogja irányítani. Fegyvereink nem lesznek, ellenállni, harcolni nem igazán lehet, az egész a menekülésre, bujkálásra és az ebből adódó feszültségkeltésre lesz kihegyezve. Amnesia: The Dark Descentnek tűnik, egy nagydarab gyilkos aliennel felturbózva. Aki garantált szívrohamra vágyik, Oculus Rifttel a fején is játszhatja majd.

A The Evil Within a kultikus Resident Evil atyja, Mikami Sindzsi legújabb vérgőzös agyszüleménye. Nyomozós túlélő horror, hallucinációval, fejtörőkkel és egyéb nyalánkságokkal kombinálva. Mikami szerint a félelemérzet kritikus alappillére a játéknak, úgyhogy ezzel a tudattal tessék majd leülni elé augusztus végén.

Lesz Doom 4 is, de annyira keveset mutattak belőle, hogy nagyon, és még az is inkább csak sötétség volt. Ez van, több infóért meg kell várnunk a jövő havi QuakeCon rendezvényt.

Szerepet játszós

A lengyel CD Projekt az eddig kiadott két Witcher játékkal bebizonyította, hogy egy független kelet-európai csapat képes a legnagyobb kiadók által pénzelt stúdiókkal felvenni a versenyt. Az Andrzej Sapkowski könyveire épülő sorozat harmadik részével minden eddiginél hatalmasabb felfedezhető területet és bonyolultabb, komorabb történetet ígérnek, lehengerlő látványvilág mellett. Ha végre normális harcrendszert raknak bele, nehéz lesz belekötni.

A Dragon Age: Inquisitionnel a Bioware mindenkivel szeretné elfeledtetni a Dragon Age 2 melléfogásait. A látottak alapján nehéz megmondani, hogy ez vajon sikerülni fog-e, az viszont biztos, hogy legalább más, mint az előzőek voltak. Természetesen dolgoznak a Mass Effect negyedik részén is, de ennek munkálatai még hét lakat mögött folynak.

Kanyart padlógázzal bevevős

Xbox One-ra és PS4-re is érkezik egy-egy exkluzív autóversenyzős játék, előbbire a Forza Horizon 2, utóbbira az eredetileg PS4 nyitócímnek szánt, majd azóta tologatott Driveclub. Mindkettő gyönyörű, mindkettő ígér fűt-fát, teljesen élethű pályákat, kiváló fizikai modellezést , temérdek autót. A Driveclub az eddigi információk alapján talán szimulátorosabb lesz, de ez úgyis csak mindkét játék megjelenése után fog kiderülni.

Platformokon ugrálós

A LittleBigPlanet 3-ban a főhős három új, speciális képességekkel rendelkező társat kap maga mellé, és a játékban használni lehet majd az összes, első és második részhez készült pályát is.

A Yoshi’s Woolly World egy gyönyörű platformer a Nintendótól, amiben minden fonalból van, és a japán vállalat igényességét ismerve legalább olyan élvezetes is lesz, mint amilyen szép. Sőt, a Nintendo végre megvalósította minden Mario rajongó álmát, és csinált egy programot, amiben saját Mario pályákat lehet tervezni.

Nehezen kategorizálható érdekességek

ABZÛ

FRU

Ori and the Blind Forest

No Man’s Sky

Project Spark

Forrás:vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...