2016.01.25. 09:52:50 9828 275

Január utolsó hetében enyhül a téli idő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Helyenként hullhat még hó, havas eső, ónos eső, de egyre inkább esőre kell készülni. Január utolsó hetében enyhül az idő: éjszakánként sem kell komoly mínuszokra készülni, nappal akár 10 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Csöpögő jégcsap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csöpögő jégcsap

Hétfőn reggeltől egyre többfelé várható csapadék: az Észak- és Közép-Dunántúlon eső, a középső országrészben eső, ónos eső, míg az ország keleti harmadán hó, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Kedden az ország északkeleti harmadán gyenge eső, hajnalban ónos eső is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, de napközben több helyen felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5-10 fok között valószínű.

Pénteken elsősorban az ország északi felén valószínű kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 5-10 fok között alakul.

Szombaton a keleti területeken kezdetben foltokban ködre is készülni kell, emellett jellemzően változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz, napközben plusz 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan kisebb esőre is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...