2016.10.31. 18:08:29 11333 308

Itt az őszi szünet! Mit csináljunk a gyerekkel? - Retro játékok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy gyűjtögettem össze a játékötleteket Nektek, magam is kedvet kaptam hozzájuk. Kár, hogy éppen nincs kivel nosztalgiázni. :) Sebaj, azért remélem Nektek lesz kivel feleleveníteni ezeket a régimódi játékokat, amelyek lehet, hogy tényleg ósdinak tűnnek, mégsem mennek ki soha a divatból!

Nagymama az unokájával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagymama az unokájával

Bújócska – sötétedéskor

Öltözzetek fel jó melegen, és használjátok ki, hogy már fél öt körül elkezd szürkülni. Játszatok bújócskát a szabadban, pici gyerekekkel a saját udvarban, nagyobbakkal pedig akár idegen helyszínt is kereshetünk, egy nagyobb parkot vagy játszóteret. Aztán elő a zseblámpákkal, így sokkal izgalmasabb lesz felkutatni egymást!

Saját társasjáték

Volt egy kedvenc társasjátékunk gyerekkoromban, a kígyók és létrák. A lényege az volt, hogyha létrás mezőre léptünk a dobás után, akkor fellehetett osonni, és rögtön lerövidült a játék, viszont, ha kígyófejre lépett az ember lánya, akkor azon egészen a kígyó farkáig visszacsúszott. Ezt a játékot egy A4-es rajzlapra is könnyen megrajzolhatod, vagyis megrajzolhatjátok együtt, a gyerekek kiszínezhetik, utána pedig jöhet az első parti.

Hideg-meleg

A lakásban eldughatsz pár édességet egy vagy akár több szobában is, és „Hideg” „Langyos” illetve „Meleg” kulcsszavakkal irányíthatod az aprónépet. Mi a végén kiabálni szoktuk, hogy Forró, amikor végül megtalálják az elrejtett kis csokoládékat. Az udvaron is lehet játszani, ha engedi az időjárás.

Amerikából jöttem

Ha végképp beszorultok a lakásba, akkor a jó öreg Amerikából jöttemnél nincs jobb. Ha esetleg nem ismernéd: Egy pár kivonul a szobából és megbeszéli, hogy milyen foglalkozást fognak ketten elmutogatni. Segítségként a foglalkozás első és utolsó betűjét megadják. „Amerikából jöttem, mesterségem címere: „F” „Sz”. És ügyesen elmutogatják ketten a fodrász szakmát. :)

Ország-város és akasztófa

Ez a két játék nálunk kéz a kézben járt. Először akasztófáztunk, talán senkinek sem kell bemutatni, majd, amikor meguntuk nekiálltunk ország-városozni. Amíg kicsit voltunk, nem kellett országot és várost írni, csak fiú nevet, lány nevet, állatot, növényt és híres ember helyett mesehőst. :)

Kártyajátékok

A videó és számítógépes, mobilos játékok sajnos háttérbe szorítják a régi kártyajátékokat, pedig annyi mindent lehet játszani egy pakli kártyával. Ha sikerül rávenned az unokádat, vagy a gyermekedet, akkor a Makaó, a Csapd le csacsi, a snapsz és a többiek jól el fognak szórakoztatni titeket.

Kösd be a szemüket!

A kicsik nagyon élvezik, ha bekötött szemmel végig kell tapogatniuk egy családtagot vagy egy tárgyat, és kitalálni, hogy ki illetve mi volt az. :) Ezenkívül lehet rajzoltatni is bekötött szemmel, például pöttyös labdát… Kinek sikerül valóban a labdába rajzolni a pöttyöket a vaksötétben? :) Csalni nem ér!

Só-lisztgyurma

A hagyományos só-liszt gyurmát feldobhatod színekkel is. Itt találod a receptet>>

Malom

Ha nincs kész malom táblátok, akkor meg is rajzolhatjátok, a bábukat pedig gombokkal vagy termésekkel lehet helyettesíteni. Jó agytorna!

Meseolvasás

Vajon mikor hallgattak mesét utoljára a gyerekek? Olvass nekik fel egy szép történetet vagy foglald mesébe a családi sztorit.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...