2015.06.07. 08:33:01 11657 326

Itt a nyár, indul a bográcsszezon! – Ezekre figyelj
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A finom falatkákkal feldobott kerti partik, az illatos, grillezett húsokkal, salátákkal „ízesített” családi, baráti összejövetelek ideje elkezdődött. Ám ha nyár, akkor nem maradhatnak el az igazi, hamisítatlan bográcspartik sem. Akár kezdők vagyunk, akár haladó szinten űzzük ezt a „tudományt”, nem árt felkészülni.

Bográcsozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bográcsozás

Azért az nem mindegy, hogy hol szeretnétek bográcsozni. Az otthon kényelmében valamivel könnyebb, hiszen nem kell magaddal cipelni az eszközöket.

Amire feltétlenül szükséged lesz bográcsozás közben

A bogrács

Ki hitte volna, igaz?:) Válassz a társaság létszámához passzoló méretű, illetve az étel milyenségéhez illő bográcsot. A szűkebb szájú, halászléfőző inkább ehhez a halas ételhez jó, míg a széles „tetejű”, hagyományos formájúban jól elkészíthető a lecsótól kezdve, a paprikás krumplin át a pörköltig minden. Figyelj a minőségre is! Ezen felül fontos a stabil láb, vagy tartó, illetve a lánc.

Ahol ehetsz, amire ülhetsz

Otthon azért könnyebb gondoskodni ezekről, ám ha „külsős” bográcsozást szeretnél, válassz olyan helyet, ahol „telepített” padok állnak rendelkezésedre.

„Apróságok”

Az otthoni lehetőségek ilyenkor szintén adottak, hiszen a tányérok, poharak, főző-, kavaró- illetve evőeszközök rendelkezésünkre állnak. Ha távolabb lesz a főzés, nagyobb méretű fakanalat, késeket vigyünk magunkkal. Tányérból, evőeszközből egyszerűbb a műanyag változatot cipelni.

Fűszerek

Akár a kertben, akár egy közelebbi vagy távolabbi helyen bográcsoztok, az elkészítendő ételhez mindenképp szerezd be a fűszereket, ízesítőket.

A folyadék

Ha távolabb mész az otthonodtól, mindenképp vigyél magaddal vizet, vagy olyan helyet válassz, ahol van iváshoz, főzéshez használható víz. És persze, az egyéb folyadékok sem maradhatnak el: egy pici sör, egy pici bor az ételnek és a társaságnak egyaránt jár.

A hozzávalók

Persze, hogy adott, és persze, hogy ezekről nem feledkezünk meg (jó esetben:)). Jó, ha már otthon felkockázzuk a húst, egyéb hozzávalókat is. Így nem kell harcot vívnunk ezek pucolása közben sem a hangyákkal, tücskökkel, bogarakkal, és a természet egyéb elemeivel. Ja, és olaj helyett itt használj inkább zsírt.

A tűz

Szeles időben ne is próbálkozz a tűzgyújtással. Ha idegen terepre mész, tartsd be a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat. Vigyázz, hogy a bogrács alja ne érjen a lángokhoz, a lánccal szabályozhatod, mennyire érjen le az edény. Van, aki inkább a parázsra esküszik. A megfelelő minőségű, száraz faanyagról, gyújtósról is hasznos előre gondoskodni, még ha "terepre" megyünk is.

És ha kell egy jó recept: Bográcsozzunk! Gombás marhapörkölt recept

Forrás: filemonsfood.blogspot.hu, nosalty.hu | Összeállította: Ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...