2015.09.14. 08:48:53 6784 220

Ismét visszatér a 30 fokos meleg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban is folytatódik a nyáriasan meleg időjárás, több helyen 30 Celsius-fok feletti maximumokra lehet számítani. Helyenként csapadékra is készülni kell, de tartós esőzés egyelőre nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Szeptember - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeptember

Hétfőn eleinte még többnyire napos idő lesz, majd nyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Emellett megélénkül, többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

Kedden az Alföldön és a Dél-Dunántúlon sok, másutt inkább csak néhány órás napsütésre lehet számítani. Leginkább az Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben, valamint a főváros térségében zápor, esetleg zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lehet a hajnal. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Szerdán az északi megyékben elvétve alakulhat ki futó zápor. Helyenként megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön derült, napos, száraz idő várható de helyenként megerősödik a légmozgás, és az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az éjszaka is szeles Kisalföldön 19-20 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Pénteken is napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet 13 és 18, a maximumhőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Szombaton már változóan felhős idő várható szórványosan záporral, esetleg zivatarral. Időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 27 és 32 fok között alakulnak.

Vasárnap napos, csapadékmentes idő várható, de helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 22 és 26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...