2015.02.19. 19:00:53 5618 111

Ismét az elnyomás ellen tiltakozik a Pussy Riot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kapok levegőt, ez annak a dalnak a magyar címe, amely az orosz Pussy Riot első angol nyelvű számaként jegyezhetünk fel. A dallal Eric Garner, afro-amerikai férfinak állítanak emléket, aki tavaly egy rendőri intézkedés során veszítette el az életét, melynek következtében Amerikában is tüntetés sorozat volt a rendőri túlkapások ellen.

Pussy Riot | Fotó: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pussy Riot | Fotó: youtube.com

Az orosz Pussy Riot punk-rock együttes már többször bekerült a hírekbe elnyomás ellenes megmozdulásaival. 2013-ban 2 évre börtönbe is zárták őket, amikor egy moszkvai katedrális előtt, maszkkal az arcukon próbáltak eljátszani egy Putyin ellenes számot. Ezzel az angol nyelvű dallal szintén az állami terror ellen szólalnának fel.

Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina a klipben az orosz rendőrség uniformisát viseli. A dal végén Richard Hell punkzenész jelenik meg, aki Eric Garner utolsó szavait ismételgeti. A két énekesnő úgy nyilatkozott, hogy ez a szám Oroszországtól Amerikáig mindenkinek szól, aki politikai elnyomásban él.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...