2014.05.04. 20:31:58 4235 17

Ismét a Győr nyerte a kézilabda BL-t!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014. április 4. Zsinórban másodszor, 2013 után 2014-ben is a győri lányok hozhatták el a Bajnokok Ligája kupát. Görbicz Anita a gólkirálynő, Lunde pedig a legjobb kapus lett. Győrben este 10 órára várják a csapat érkezését a Városháza téren, ahonnan már pakolják el a székeket a kivetítő elöl, hogy a szurkoló tábor méltóképpen ünnepelhesse a győztes csapatot.

A Városháza téren várják vissza a szurkolókat este 10-re! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A Városháza téren várják vissza a szurkolókat este 10-re!

A Budapest Sportaréna tízezres közönsége óriási füttykoncerttel fogadta a Görbicz Anitát a középdöntőben lefejelő, és tettét mindössze kétmeccses eltiltással megúszó Knezevicset, a magyar irányító ennél elegánsabb megoldást választott. Az első percben hatalmas csellel verte át a montenegrói védelmet és fontos góllal nyitotta a meccset. A másik oldalon győri blokk és két Lunde-védés jött, Löke viszont villant a beállós posztján így három perc alatt 2-0 volt ide.

Szerencsére a bírók kezdettől fogva igyekeztek megfogni a meccset, így a Podgoricában tudatosult, hogy az általuk gyakran alkalmazott megfélemlítés nem lesz kifizetődő a döntőben. Az első félidőben így Cvijics hozta az egyetlen brutalitást, kettő perc járt érte, közben Kovacsics szélről, Amorim előnyből talált be, így maradt az előny (4-2). Bognár-Bódi zsinórban kétszer is betalált a másik szélről, így 12 perc után 6-2-re vezetett a Győr. Az is fokozhatta a vendégek aggodalmait, hogy a bravúrokkal nyitó Lunde 60 százalékkal védett ebben az időszakban.

Még nagyobb bajba került a Podgorica, amikor Bulatovics is betalált előző, egyben következő csapata ellen, megmutatva, hogy nem zavarja sajátos helyzete - a 14. percben 2-7-nél időt is kért Dragan Adzsics.

A győri védekezéssel ezután sem tudtak mit kezdeni a vendégek, más lehetőség híján Neagu távoli találataival jöttek közelebb (8-5).

A közönség által állandó nyomás alá helyezett Knezevicsnek nagyon nem ment, előbb egy bevetődésénél belefejelt Lunde térdébe, aztán eladott egy labdát, majd gólt és kettő percet kapott Amorimról (10-5).

A hatalmas termetű Amorim-Tervel védőpár továbbra is betakarta a hazai kaput, a becserélt Orbán szélsőgóllal nyitott, így már hat gól volt a 24. percben a magyar előny (12-6). Az ellenfél viszont kénytelen volt lecserélni az egyik kulcsemberét, Wolteringet, aki nem nagyon találkozott a kapuban a labdákkal.

Neagu példáját követve Dalby is átlövésgólokkal operált, de rajtuk kívül senki sem volt képes akciógólt lőni a Podgoricában, így a szünetig nem sikerült közelebb jönniük, 15-10-zel fordultak a csapatok.

A köztévé műsorában a szünetben Mocsai Lajos arról beszélt, a Podgoricát láthatóan megfogta a bemutatkozásnál és a meccs elején a hazai közönség hangorkánja (egy félidő alatt még senkitől sem kaptak 15-öt ebben a BL-szezonban). A férfi szövetségi kapitány azt is kiemelte, hogy a finálé terhei rengeteg győri játékos között oszlanak meg, szinte mindenki képes kulcsfeladatokat megoldani.

Sajnos a második félidő Kovacsics sérülésével kezdődött (fejbe találta saját társa, Bulatovics lövése), le kellett cserélni. Közben Cvijics beállós gólja jelezte, Adzsics kitalált valamit a győri védekezés ellen (16-12).

Woltering lábbal egyre többet védett, a montenegrói gólok is sűrűsödtek, így három gólra olvadt az előny (17-14). A Kovacsics helyére beállt Korsós találata nagyon kellett, 18 évesen lőtte élete első BL-döntős gólját, majd Orbán harmadik lövéséből harmadik gólját szerezve visszaállította az ötgólos előnyt (19-14).

Cvijics azonban megint három gólra hozta fel csapatát, ráadásul a semmit sem vétő Amorimot kiállították a gólnál. Szerencsére Knezevicset is leküldték Görbicz lerántásáért, amit a magyar azonnal góllal büntetett (20-16). A védekezésben is kiváló, támadásban továbbra is hibátlan Orbán újra öt gólra növelte az előnyt (21-16).

Görbicz hetese után 23-18-nál újra időt kért Adzsics 9 perccel a vége előtt. A döntés azonban visszafelé sült el, mert az történt, amit Ambros Martin mondott a győrieknek: amint kiléptek a falból a védők, megkapta Löke a beállóban, és be is lőtte (25-20).

Mindezt tetézte Görbicz lehetetlen helyzetből lőtt gólja, négy és fél perccel a vége előtt eldőlni látszott a meccs (26-20). Kis idő múlva pedig el is dőlt. Kovacsics Knezevics leterítéséért jogos pirossal távozott a pályáról, ám hiába került kettős emberelőnybe a Podgorica, Lunde két ziccer hárításával elvette az utolsó esélyüket.

A hajrában Soós, Sirián, Herr és Hornyák is bejött, hogy mindenki részese lehessen a BL-győzelemnek. A lelátón viszont a vendégek Barbárok nevű szurkolói csoportja szerette volna elrontani az ünnepet, a rendőröknek kellet őket megfékezni. Ebben a Podgoricába nyáron visszatérő, most a győri győzelmet segítő Bulatovics is igyekezett besegíteni, a pályáról feléjük integetve.

Görbicz egy zseniális szélről eleresztett csavarással válaszolt az agresszióra, és visszahozta a teltházas csarnokba az ünnepet. Pár perccel később pedig a gólkirályi címet (87 góllal) és a BL-serleget is elnyerte csapatával együtt. Teljesen megérdemelten: ennél többet csapat és edzője nem tehet egy trófeáért, amit a támadásban és védekezésben is tökéleteset nyújtó győriek megtettek.

A női BL történetében ez a negyedik címvédés, ezt megelőzően az osztrák Hypo NÖ (1995-ben), valamint a dán Slagelse (2005-ben) és Viborg (2010-ben) volt képes hasonló bravúrra.

Női Bajnokok Ligája, döntő:

Győr-Podgorica 27-21 (15-10) gól: Görbicz 7/2, Löke 4, Amorim 4, Orbán 4, Bulatovics 3, Bognár-Bódi 2, Kovacsics 2, Korsós 1, illetve Neagu 7, Dalby 5, Cvijics 4, Knezevics 2, Mehmedovics 1, Byzdra 1, Petrovics 1/1

a 3. helyért: Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán) 34-31 (14-12)

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...