2016.12.27. 14:30:47 12963 336

Intim torna – Kinek és mikor?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már elfogadott és nagyon népszerű gyakorlat az intim testrészek izmainak a tornáztatása, erősítése. Nemcsak nőknek, hanem férfiaknak is ajánlott, és nemcsak az inkontinencia tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére alkalmas. Ennél jóval többet tud!

Intimtorna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Intimtorna

Ezek az izmok rendkívül fontos szerepet töltenek be: támasztékot nyújtanak a hasüreg szerveinek, gondoskodnak az altesti nyílások zárásáról, akaratlagos lazításáról és működtetéséről. Ezen izmok közé tartozik a PC izom, a végbélemelő izom, a gátizom, a húgycső izma, a hüvely és a végbélzáróizom. Gyengülésüket okozhatja a túlsúly, hasi műtétek, hormonproblémák, szülés, de akár az állandó ülés vagy a túl sok edzés is, sőt, a huzamosabb ideig tartó székrekedés is. El is sorvadhatnak, főként a változó korban fordulhat ez elő.

A vizeletcsepegés lehet egy kezdeti tünete, mely előfordulhat nevetés, nyomás, tüsszentés vagy köhögés hatására, ami normál esetben nem okozhatna ilyen problémát. A széklet visszatartása is nehézzé válhat, ha éppen a végbél záróizmai gyengülnek. Ha a hüvely gyengül meg, az akár a méh előre esésével vagy lesüllyedésével járhat. Egyszóval cseppet sem lényegtelen ezen izmok megfelelő erősítése.

A jó hír, hogy az intim tornával ezek az izmok is edzhetőek, alaposan megerősíthetőek.

Az intim torna előnyei

A fent említett tünetek a gátizomtornával megelőzhetőek, sőt, megszüntethetőek, ha rendszeresen gyakoroljuk őket, és még ezenkívül további előnyökkel is járnak! Nemcsak az inkontinenciától szabadulhatunk meg a segítségükkel, hanem javíthatjuk a szexuális életünket is.

A torna serkenti a vérkeringést az alfelünkön, így az orgazmuskészség megnövekedhet. Sőt, elfordulhat, hogy a gyakorlatok végzése közben jobban kívánjuk a szexet, így bemelegítésnek sem utolsó. Nőknél enyhítheti a hüvelyszárazságot is, így a változókorban szinte elengedhetetlen.

Férfiaknak a megfelelő gyakorlat hatékony lehet aranyér, herevisszértágulat vagy a korai magömlés ellen. Nőhet a spermiumszám és a libidó, illetve megelőzhető a prosztatagyulladás is.

Mire figyelj?

A helyes torna elsajátítása nem nehéz, ugyanakkor pontos instrukciókat kíván, ezért érdemes elmenni egy tanfolyamra. Az alapvető dolgokat azonban nem árt tisztázni a következő alapszabályokat:

  • Ne végezzük vizeletürítés közben!
  • Ne végezzük állva!
  • A legjobb, ha háton vagy oldalra fekve végezzük a gyakorlatokat, így nem nehezedik extra súly ezekre az izmokra!
  • Napi pár perces gyakorlással lefekvés előtt karban tarthatjuk ezeket az intim izmokat is.
  • Ha bizonytalan vagy, mindenképpen kérd szakértő segítségét.
  • Gáttáji műtétek, szülés után kb. 6 hétig, a teljes gyógyulásig ne végezzük!

Forrás: hazipatika.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...