2015.03.17. 12:00:00 16026 409

Instant leves házilag – friss, egészséges és gyors recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor azért nem eszik az ember levest, mert macerás magával cipelnie. Ezzel a tippel azonban nem kell lemondanod a fincsi és egészséges levesről az irodában sem, de este is gyorsan elkészítheted! Csak gondos előkészítésre, egy befőttes üvegre és egy vízforralóra lesz szükséged.

Instant leves | Fotó:  J. Kenji Lopez-Alt via seriouseats.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Instant leves | Fotó: J. Kenji Lopez-Alt via seriouseats.com

Az instant levesek gyorsaságát és egyszerűségét semmi nem veri, kár, hogy egészségesnek semmiképpen nem nevezhetőek. Ez a változat azonban sokkal tartalmasabb és friss zöldségekkel valamint fűszernövényekkel teheted egészségesebbé, változatosabbá.

Instant csirke leves házilag – recept

Hozzávalók

  • 2 db házias húsleves alap (nem a száraz kocka, hanem a kocsonyás változat)
  • Egy csésze zöldborsó
  • Egy kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 2 csészényi sült csirke nyesedék
  • 4 kisebb fészek rizstészta vagy előfőzött tészta
  • Só, frissen őrölt bors
  • Fél csésze metélőhagyma
  • 4 db kb. 3 dl-es befőttes üveg vagy más, vastagfalú zárható üveg (pl. csatos befőttes)

Elkészítés:

  • Oszd el négyfelé a borsót, a hagymát, a csirkét, a metélőhagymát és a tésztát az üvegekben. Ízlés szerint sózd és borsozd. Zárd le az üvegeket. Maximum 3-4 napig tárolhatod így a hűtőben.
  • Amikor fogyasztanád, vedd le a fedőt, add hozzá a húsleves alapot (egy üveghez egy dobozkának a felére lesz szükséged). Öntsd fel 3 dl forrásban lévő vízzel, keverd össze, majd zárd vissza az üveget 2-3 percre. Nyisd ki, keverd meg újra és tálalhatod.
  • A metélőhagymát frissen is belekeverheted, adhatsz hozzá petrezselymet vagy zellert is.

Tipp

Friss cérnametéltet is használhatsz ehhez a recepthez. Azt főzd ki otthon, és tedd hozzá a végén. Vagy törd apró darabokra, és tedd úgy az üvegbe.

A másik lehetséges megoldás, ha csak előfőzöl például friss olasz tésztát kb. 1 percig, majd hideg vízzel átöblíted, lecsepegteted, olívaolajjal összekevered és így teszed az üvegbe a zöldségekkel együtt.

Jó étvágyat!

Forrás: seriouseats.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.