2015.02.17. 16:42:39 6990 130

Indítsd a kerti szezont magok válogatásával, hagyma duggatással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan itt a március, és indulhat a kerti munka. Van, aki alig várja, hogy a kertben bíbelődhessen, majd learassa a fáradtságos munka gyümölcseit, a friss és vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. Megértjük! Már most neki láthatsz a tervezgetésnek.

Újhagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újhagyma

Válaszd ki a magokat!

Rendeld meg a magokat, amelyeket idén szívesen vetnél. Jó ötlet lehet egy listát készíteni az igényekről, de ne csak a szokásos kombinációt vásárold! Próbálj ki valami újdonságot is! Fő a változatosság. :) Próbálj ki új paradicsom és paprika fajtákat, teszteld a padlizsánt, a jégsalátát. Mind-mind olyan zöldség, ami szívesen nő majd a kertedben, és szeretni fogja a család.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy az enyhe időjárásnak köszönhetően még októberben is kertészkedős idő lehet. Rendelj kései szüretelésű dolgokat is, vagy folyamatosan érő növényeket.

Nézz rá a télire elrakott növényekre!

Lassan vége a virágok pihenő időszakának is. A dáliákra és a begóniákra mindenképpen nézz rá. Ha a dálián rohadás jele látszik és nem túl súlyos, akkor azt még ki lehet vágni, száradás után tedd vissza a tárhelyére.

A szobanövények tápoldatos locsolását is hamarosan megkezdheted, de előtte 2-3 héttel ültesd át azt, ami kinőtte a cserepet, illetve átültetést igényel.

Duggass hagymát!

Az első friss tavaszi zöldséged az újhagyma lehet. Hogy minél előbb élvezhesse a család, szerezd be a dughagymákat, és március első heteiben ültesd is el őket. A piklesz dughagyma tökéletes választás erre a célra. A tavaszi duggatás már 4-5 hét múlva finom zöldhagymaként fogyasztható. Húsvétra pont jó lesz!

Nézz rá a gyümölcsfákra

Érdemes ellenőrizned a gyümölcsfák rügyeit, hogy tudd milyen termésre számíthatsz. Megosztottunk veled egy módszert, amellyel ezt egyszerűen megteheted: a rügyvizsgálatról itt olvashatsz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...