2014.04.26. 13:25:52 11554 142

Immunerősítő és még sokkal több: a vöröshagyma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vöröshagyma értékes ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz: kalciumot, foszfort, káliumot, nátriumot, magnéziumot, vasat, rezet, cinket, valamint C- vitamint, B1, B2. B3, B5, B6 vitaminokat, folsavat és a biotint. A hagyma fogyasztása számos, alattomos betegségtől megóvhat, nyers hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem és a hajhullás gyógyításában, valamint a bélflóra zavarai és emésztési problémák esetén is. Tavaszi immunerősítésre kiváló lehet.

A sokoldalú vöröshagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A sokoldalú vöröshagyma

Nyákoldó szirupnak

Megfázáskor nyákoldó hagymaszirupot úgy készíthetünk, ha felaprítunk pár szem hagymát, amit egy kis mézzel elkeverünk és édes levéből naponta 3 evőkanállal elfogyasztunk. Ilyenkor a hagymát apróra vágva pár percig vízben felfőzve inhaláljunk.

Reuma ellen

A friss hagymalé fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát és helyezzük egy vékony, tiszta textilkendőbe. A pakolást melegítsük fel és ezzel borogassunk, a beteg testrészre helyezve enyhítheti az ízületi fájdalmakat és a reumát. A közeledő migrént is megelőzhetjük a homlokra helyezett hagymapakolással.

Hajpakolás hagymából

Néhány szem hagymát reszelve kevés langyos vízzel, néhány csepp ricinus és A-vitamin olajjal elkeverve egyedülálló hajpakolást készíthetünk. Pár perc hatóidő után alaposan mossunk hajat, illetve öblítsünk.

Szemölcs ellen

Szemölcs ellen a hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval, egy éjszakán át hagyjuk állni, amíg levet ereszt. Ezzel a lével naponta többször dörzsöljük be a szemölcsöt.

Hagymás receptek

A friss hagyma nem csak kiváló vitaminforrás, hanem fűszer is, amely nélkül a magyar konyha ízei nem is képzelhetők el. A hagymareceptek nem csak télen ideálisak a konyhában.

Hagymás csirkesaláta

Sóval, borssal ízesített majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, a csirkehúst, és a felkarikázott savanyú uborkát. Barna rizzsel tálalva, ínyenc vacsorát varázsolhatunk asztalunkra.

Rántott hagyma

Rántott hagymaRántott hagyma

Egy nagy hagymát két-három vastag karikára vágunk, bepanírozzuk majd forró olajban néhány perc alatt arany barnára sütjük. Tejföllel tálalva bár laktató, mégis szinte megunhatatlan.

Szendvicskrém

Két keménytojást egy fej hagymával apróra felkockázunk és elkeverünk 10 dkg vajjal, pár csepp olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük. Pirítóssal ideális tízórai.

Hagymás kaszinótojás

8-10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat villával összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, apróra vágott lilahagymát, kevés vajat, fűszereket és annyi majonézt és tejfölt, hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk. A tölteléket visszatöltjük a tojásfehérjékbe. A maradék töltelékkel pedig kis halmokat rakva kidíszíthetjük tányérunkat.

Forrás: impulsermagazin.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...