2014.08.11. 10:21:38 4644 19

Ilyen volt a szuperhold a Hortobágyon, jönnek a Perseidák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Izgalmas égi jelenségeknek lehettünk a tanúi tegnap. A Hold nagyobb és fényesebb volt, mint általában, így káprázatos látványt nyújtott. Szép felvételek készültek a Hortobágyon is. Ráadásul, több hullócsillagot is láthatunk most éjszakánként a Perseidák meteorrajnak köszönhetően! Szemeket az égre!

Mi az a szuperhold?

Szuperholdnak nevezik azt a jelenséget, amikor a Hold a pályáján 50 ezer kilométerrel közelebb van a Földhöz, ezért 30 százalékkal fényesebbnek és 14 százalékkal nagyobbnak látszik, mint általában.

Holdfelkelte a Hortobágyon | Forrás: MTI Fotó, Czeglédi ZsoltHoldfelkelte a Hortobágyon | Forrás: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

Ne felejts el kívánni valamit!

A következő napokban sokkal több hullócsillagot láthatunk az égen, mint általában, a Perseidák meteorraj augusztus 13-án éjjel lesz a leglátványosabb, akkor éri el az úgynevezett maximumát. Egészen pontosan a 12-ről 13-ára virradó éjszaka, hajnali 2 óra körül kell az égre tapasztani a szemeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...