2015.02.10. 18:52:30 25665 263

Ilyen tényleg van? - Lenyűgöző állatok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zseniális dolgokra képes a természet, és ezt a következő fotók bizonyítják a legjobban! Lehet azt gondolod, hogy te már mindent láttál, de hidd el, ezek az állatok téged is le fognak nyűgözni, mintha csak egy rajzfilmből léptek volna ki!

Mantis garnéla | Fotó: Alexander Safonov - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mantis garnéla | Fotó: Alexander Safonov

Mantis garnéla

A kis idétlen szemeivel és élénk színeivel el tudjuk képzelni a következő Disney-mesében. :) Nem akarlak elkeseríteni, de ezt a fura rákocskát megeszik a világ több részén is. Életüket egyébként bujkálva töltik a trópusi tengerek sziklái között.

Véznaujjú maki

Véznaujjú maki | Fotó: wikipedia.orgVéznaujjú maki | Fotó: wikipedia.org

Ő bizony a nagy sikerű Madagaszkár sorozat Julien királya. Nos, az életben kevésbe cukorfalat, sokkal inkább egy fura rágcsálónak néz ki. Így is tekintettek rá sokáig, mivel kiálló metszőfogai vannak. Valójában egy nagyon ritka maki fajta, ami nem nagyobb egy közepes méretű macskánál. Madagaszkárról származik, ahol az helyiek aje-aje néven ismerik.

Blobfish

Blobfish | Fotó: wikipedia.orgBlobfish | Fotó: wikipedia.org

Mintha a Flubber c. családi vígjáték egyik takonyfigurája lenne ez a hal. A teste zselészerű, hogy el tudja viselni a nyomást, tudniillik olyan mélységekben él, ahol csak nagyon kevés hal jár. Nem úszik, csak lebeg a tengerfenéken, és ami feléje sodródik, azt megeszi. Ausztrália és Tazmánia partjainál él az óceán mélyén.

Pénisz kígyó? Atretochoana eiselti

Pénisz kígyó | Fotó: fotos.noticias.bol.uol.com.brPénisz kígyó | Fotó: fotos.noticias.bol.uol.com.br

Egy fura szem nélküli kétéltű, amit Brazíliában fedeztek fel.

Kacsafarkú szender

Kacsafarkú szender  | Fotó: Jerzy StrzeleckiKacsafarkú szender | Fotó: Jerzy Strzelecki

Ez a molylepke a megszólalásig hasonlít a kolibrire, és ugyanúgy közelíti meg a virágokat is, még a hangja is hasonló, de a lepkefélék családjába tartozik. Magyarországon is találkozhatsz vele, Pécs környékén.

Glaucus Atlanticus

Glaucus Atlanticus | Fotó: paulhypnosGlaucus Atlanticus | Fotó: paulhypnos

Nem az űrből jött ez a csodálatos lény, hanem egy nyílttengeri hosszúkopoltyús csiga, amellyel Dél-Afrika, Európa, Ausztrália partjainál és Mozambiknál is találkoztak a kutatók. Maximum 3 cm-es nő meg, és csodaszép a színe valamint a formája is.

Kék papagájhal

Kék papagájhal | Fotó: imgur, depalmadiseKék papagájhal | Fotó: imgur, depalmadise

A tengerek világa számos érdekességet rejt, köztük van ez a csodálatos kék hal is, amely csőrszerű állkapcsával és garatfogaival érdemelte ki a különleges jelzőt. Az ideje 80%-ában étel után kutat, gyakorlatilag megőrli a korallokat és a sziklákat, amellyel hozzájárult a kis homokos szigetek és strandok kialakulásához a Karib-tengeren.

Tüskés ördög

Tüskés ördög | Fotó: wikipedia.orgTüskés ördög | Fotó: wikipedia.org

Egy maximum 20 cm-es kis hüllő, ami leginkább egy édes kis sárkányra hasonlít. Hangyákkal táplálkozik és Ausztrália sivatagosabb területein él.

Panda hangya

Panda hangya | Fotó: Chris LukhaupPanda hangya | Fotó: Chris Lukhaup

Nos, ez a furcsa ízelt lábú igazából nem is hangya, hanem darázs, igaz, nincsen szárnya sem és a színe is más. Chilében honos és hermafrodita.

Rózsaszín tündértatu

Rózsaszínű tündértatu | Fotó: wikipedia.orgRózsaszínű tündértatu | Fotó: wikipedia.org
Még a neve alapján is jól illene egy fantasy filmbe. Szőrös és páncélos, ő a legkisebb tatufajta, kb. 10 cm-es. Olyan ijedős, hogy seperc alatt teljesen betemeti magát. Argentína homokos síkságain él.

Forrás: ecolounge.hu, wikipedia.org, dailynewsdig.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat

A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat - derült ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Current Biology című folyóiratban pénteken megjelent tanulmányából, amely szerint az ismert szavak a kutyák agyában is előidézik a jelentés mentális reprezentációját.

Kiderült! Ettől boldogok az emberek

A boldogság azok közé a fogalmak közé tartozik, amit egyénenként mindannyian meg tudunk élni, átadni, kézzelfoghatóvá tenni viszont annál nehezebben. Általában egy olyan pozitív érzelmi állapotként szoktuk definiálni, ami által elégedettséget, örömet, nyugodtságot érzünk. Arról viszont nem vagyunk meggyőződve, sem meggyőzve, hogy ez az állapot az egyén életében folyamatossá válhat.

A hármas típusú diabétesz, a MODY, a gyerekeket és a fiatalokat érinti

Nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young). Mivel a kórkép különböző formáinak hátterében öröklődő génmutációk állnak, kialakulásának esélye jóval nagyobb azoknál, akiknek családjában korábban előfordult már ez a típusú cukorbetegség. A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján diagnosztizált gyerekkori diabétesz esetek 2-3 százaléka tartozik ebbe a csoportba.